spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăDezvaluiriGeneralul SRI din Cartierul Francez, Hexi Pharma, Anaconda, agenții acoperiți din presă...

Generalul SRI din Cartierul Francez, Hexi Pharma, Anaconda, agenții acoperiți din presă și Primăria unui liberal

-

Primarul liberal din Bistrița, Ioan Turc, și-a luat un nou consilier: Adeline-Cristina Cozma (foto), consilier local al comunei Rodna, care este și fiica lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI. Cozma este unul din cei mai controversați șefi ai SRI din ultimii ani.

Generalul Sorin Gabriel Cosma a fost implicat în acțiunea de racolare a unui jurnalist și a infiltrării redacției unui ziar central.

Cunoscut ca Generalul din Satul Francez, Sorin CoZma era la aceea vreme șeful Direcției C- Economică.

FLUX 24 și Incisiv de Prahova se află în posesia unui document strict secret al SRI dat ianuarie 2006 în care se vorbea de informațiile transmise SRI de un acoperit din media numit în document Sofia Teodorescu și care se referea la informații obținute din redacția cotidianului Jurnalul Național condus la aceea vreme de Marius Tucă.

DOCUMENTUL INTEGRAL: 

Documentul este supervizat de generalul Florian Coldea în calitate de prim adjunct al directorului SRI ceea ce indică că infiltrarea ilegală a unei redacții era politică de stat în SRI.

În document se afirmă că în urma ordinului primit, SRI prin Sorin Cozma și Gheorghe Jderu, adjunctul de la aceea vreme al Direcției C, l-au contactat pe agentul acoperit din redacția Jurnalului Național, persoana fiind prezentată cu numele de cod Sofia Teodorescu.

Sofia Teodorescu era numele de cod al lui Valentin Zaschievici, redactor sef adjunct la aceea vreme la Jurnalul Național.

SRI vroia să afle de unde provin informațiile publicate de JN într-un articol semnat de Răzvan Belciuganu despre spitalul SRI din Balotești.

Nota SRI indică că s-au obținut materiale olografe și înregistrări audio din redacția Jurnalului Național despre articolul publicat de Belciuganu, subordonatul agentului Zaschievici-Teodorescu, despre care se spune că nu era în redacția când Marius Tucă a decis publicarea, dar după a obținut detalii și le-a transmis la SRI.

FLUX 24 deține mai multe informații despre operațiunile ilegale dictate de generalul Sorin Cozma, la aceea vreme colonel, agentului său din redacția Jurnalului Național.

Din documentul obținut de FLUX 24 reiese că de racolarea jurnaliștilor se ocupa Divizia Economică a SRI, operațiunile ilegale fiind supervizate de generalul Florian Coldea. 

Sorin Gabriel Cozma (foto) a locuit sau mai locuiește în zona unde a avut loc presupusul accident care a dus la moartea șefului Hexi Pharma, Dan Condrea, așa cum FLUX 24 a dezvăluit în exclusivitate.

Sorin Cozma a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, Pompilia Comșa a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice, dezvăluia recent FLUX 24.

Generalul Sorin Cosma a fost subiectul mai multor scandaluri în SRI.

În anii 1998-1999, numele său a apărut în Ministerul Lucrărilor Publice condus de Nicolae Noica. Ofițerul SRI ar fi fost implicat în mai multe afaceri dubioase, iar Noica l-a reclamat la șeful SRI de la aceea vreme, Costin Georgescu, cerând să fie dat afară. Nu  a fost însă dat afară, ci a fost numit pe zona de agricultură.

În aceeași perioadă, Cozma a intrat într-o relație cu Elena Iftode, fost șef al Diviziei C din SRI, care mai apoi a ajuns șeful acoperiților din SRI, inclusiv cei din presă, ANAF șamd.

Iftode a fost secretară la o centrală sindicală din Giurgiu și a absolvit Școala SRI de la Grădiștea. Porecla ei este Anaconda și a devenit celebră după aparția fotografiilor pe Coasta de Azur cu fostul deputat Cristian Rizea.

Academia Națională de Informații „Mihail Viteazul” a SRI a cerut în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care și Cozma.

Trioul (Florian) Coldea – (Sorin Gabriel)Cozma – (Elena) Istode a fost implicat și în mari afaceri imobiliare, în acest sens fiind devoalată implicarea fostului șef operativ al SRI în achiziționarea unei suprafețe de teren de circa 20.000 de hectare de către un om de afaceri arab. Afaceristul musulman ar fi controlat îndeaproape prin fratele Anacondei, care este angajat șofer al acestuia, cu un salariu lunar de 3.000 euro, un salariu de înalt demnitar, care, cel mai probabil, reprezintă o mită mascată pentru Elena Istode, scria în  Cotidianul fostul senator Valer Marian.

Sorin Gabriel Cozma a fost șef al Direcției Securitate Economică (2006-2009) și șef al Direcției de Prevenire și Combatere a Terorismului (2009-2016), după care, în vara anului trecut, a fost retrogradat și marginalizat în fruntea unui oficiu legat de ORNISS. În calitate de șef al Direcției Securitate Economică din SRI, Cozma a fost protagonistul a cel puțin două mari scandaluri mediatice.

Generalul Elena Istode, zisă și Anaconda, a fost schimbat din funcția de șef al Direcției Securitate Economică în iulie 2016 și a primit însărcinări legate de ofițerii acoperiți din presă, ANAF și Ministerul de Interne. În cursul acestui an, după retragerea și pensionarea generalului Coldea în urma dezvăluirilor compromițătoare ale fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, au fost lansate în spațiul public acuzații și probe privind petrecerea mai multor vacanțe pe Coasta de Azur de către Elena Istode împreună cu un alt politician, fostul deputat PSD Cristian Rizea și soția acestuia. Generalul Emilia Cristina Posastiuc a deținut funcția de șef al Centrului de Surse Deschise, denumit și Centrul de Monitorizare Media, unitatea SRI care s-a ocupat de penetrarea, infiltrarea și manipularea presei din România. Se vehiculează că, după pensionare, în locul său va fi promovată doamna colonel Dogioiu, cumnata patroanei site-ului ­ziare.com, Ioana Ene Dogioiu, la adresa căreia au fost lansate acuzații că ar face jocurile SRI în presă. Doamna colonel Dogioiu a avut în ultimii ani însărcinări de serviciu în Bruxelles, pe linie de documente clasificate, mai afirmă Marian.

Suntem buni la prins spioni imaginari. (….)Dar sa-l prindem pe Coldea cand facea abuzuri nu. Pe Coldea cand lua spaga prin Rares Dan nu. Pe Dumbrava (n.red- generalul SRI Dumitru Dumbravă, secretar general al SRI) cand dadea biletele la judecator sa condamne oameni nevinovati nu. Pe Anaconda (n.red- Elena Istode, fost șef al acoperiților din SRI din presă și ANAF) cand lua spaga de la ANAF ca sa puna oameni acolo nu. Pe Cozma (n.red-Sorin Gabriel Cozma) cand statea in Satul francez dar lua chirie de la SRI nu, scria acum câțiva ani pe facebook fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.

FRAGMENTE DIN EDITORIALUL SEMNAT DE ION CRISTOIU (PRELUARE CRISTOIU BLOG ȘI EVENIMENTUL ZILEI) DESPRE COZMA:

La Festivalul de Film și Istorii de la Rîșnov, un documentar despre ISIS a fost urmat- potrivit paginii de facebook a manifestării, de un panel despre Globalizarea terorismului, susținut de general de brigadă (r) Sorin Gabriel Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din Serviciul Român de Informații.

Proaspăt pensionat din SRI, generalul a înfiorat opinia publică internă și internațională cu această viziune apocaliptică despre o Românie luată cu asalt de imigranți: „Valurile de imigranţi vor lovi şi România. E România pregătită să primească 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au pătimit foarte mult în ţările lor. Vom fi sau nu pregătiţi? Va trebui să dăm un răspuns la problema aceasta. Avem o lipsă de forţă de muncă acută. Istoric, România nu s-a mai confruntat cu asemenea pregătită (sic!). Sîntem pregătiţi să facem switch-ul?” Autorul acestei viziuni de OTV al geopoliticii e nimeni altul decît fostul șef al unuia dintre cele mai importante Direcții din SRI. Serviciul Român de Informații ține de ceea ce de la sumerieni încoace se numește Intelligence. Activitățile de Intelligence, cum le zice și porecla, presupun înainte de toate punerea la lucru a capului. Nu a mușchilor, cum s-ar putea crede din filmele în care niște huidume transpirate dau cu un butuc în ușa apartamentului presupus a fi al teroristului. Sorin Gabriel Cozma n-a fost un simplu lucrător de contraspionaj, ci ditamai șeful inteligenților din teren. Dacă pînă și simplul lucrător de pe teren e obligat să folosească creierul înaintea pistolului, ce să spunem despre ditamai șeful la Contraterorism? Acesta trebuie să pună la cale jocuri operative de o inteligență strălucitoare. Ca ștab de Direcție, Sorin Florin Cozma a făcut parte din Consiliul care a decis marile acțiuni ale SRI. Viziunea asupra României asediate de imigranți e atît de prostovană în tentativa de a fi interesantă cu orice preț încît pînă și un moderator de la România tv specializat în viața după moarte a cîntărețelor de muzică populară s-ar fi jenat s-o expună în direct. Nu trebuie să lucrezi nici măcar la Taxe și Impozite pentru a-ți da seama că România nu e și nu va fi niciodată tărîmul visat de imigranții în căutare de țări care să le asigure un nivel de trai bun. Toate informațiile de pînă acum dezvăluie că România poate fi cel mult loc de salt în Occident pentru imigranți. În aceste condiții, cum poate înfățișa lumii o asemenea viziune de bucătăreasă cu cont pe facebook ditamai fostul ștab din SRI? E o întrebare cu atît mai justificată cu cît postul lui Cozma e unul presupus al inteligenței devastatoare ca o bombă cu neutroni. Una dintre notele acestei inteligențe e dată de aprecierea corectă a realității. Cít de corectă poate fi aprecierea realității în cazul oceanului de imigranți pe cale de a inunda România? Pe vremea socialismului real, cu excepția lui Nicu Ceaușescu, toți cei din nomenklatură întîlniți de mine împărtășeau o teamă ascunsă sub respect față de Securitate. Fosta trecea drept atotputernică, atotștiutoare, atotfăcătoare și mai ales atotinteligentă. După Revoluție, cum m-am numărat printre puținii publiciști apărători ai Securității vînate de Armată, mi s-a dat prilejul să cunosc mulți foști ofițeri de Securitate. Mi-am dat seama că singurul lucru eficient făcut de Securitate a fost impresia de superinteligentă. În realitate, mulți dintre lucrători, excepție făcînd o disponibilitate uriașă de a vedea peste tot pericole înconjurînd România, nu săreau ca inteligență dincolo de mediocritate. Sorin Florin Cozma a fost ditamai ștabul din SRI. Dacă n-ar fi ieșit la pensie, înhățînd oferta babană a regimului, n-am fi știut cît e de neghiob. El a putut trăncăni vrute și nevrute în public, pentru că e deja la pensie și nu mai e constrîns de normele postului în materie de expunere în public. Despre pensionarea multor generali SRI în ultima vreme s-a vorbit ca despre un fenomen primejdios prin slăbirea Sistemului de apărare. Luînd seamă la discursul lui Sorin Florin Cozma de la Rîșnov, noi credem că e vorba de un fenomen primejdios: Cel al valului de prostii care se vor năpusti asupra românilor acum, cînd generalii SRI, liberi să trăncănească în public, după pensionare, își vor da cu părerea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img