spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateScandal pe munții Bucegi/ Șeful CJ Dâmbovița: Este inadmisibil ca localitatea Moroeni...

Scandal pe munții Bucegi/ Șeful CJ Dâmbovița: Este inadmisibil ca localitatea Moroeni să nu facă parte din acest comitet, deși 60% din Parcul Natural Bucegi se află pe raza acestei comune

-

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, s-a desfășurat prima întâlnire a Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Bucegi. Având în vedere că, din cele 4 județe care fac parte din acest comitet, #Dâmbovița are cel mai număr de localități în Grupa de Munți Bucegi, 23 din 40, am fost desemnat să prezidez ședința. Din această calitate, am solicitat amânarea ședinței în care trebuia să fie aleasă conducerea Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Bucegi. Problema este următoarea: la nivelul întregii țări, printr-o hotărâre de guvern, sunt constituite 9 grupe de masiv. Fiecare grupă include un anumit număr de primării din mai multe județe, instituții și autorități, care fie au teritoriul în zona montană repectivă, fie au atribuții în ceea ce privește protecția și dezvoltarea durabilă a zonei montane. Din cele 40 de localități ale Grupei de Munți Bucegi din care Dâmbovița face parte, 23 sunt din județul nostru, 4 din Argeș, 3 din Brașov și 10 din Prahova. Parcurgând însă lista membrilor Comitetului, am avut neplăcuta surpriză să constat că lipsesc primari care au toate motivele să facă parte din comitet, afirmă pe Facebook președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Este inadmisibil ca localitatea Moroeni să nu facă parte din acest comitet, deși 60% din Parcul Natural Bucegi se află pe raza acestei comune. Vă reamintesc că în zona montană avem Stațiunea Turistică de Interes Național #Peștera-Padina, proiectul pârtiilor de schi, inițiative ale Consiliului Județean Dâmbovița de dezvoltare a turismului, dar și de atragere de noi investitori în Bucegi. În aceste condiții, am solicitat amânarea alegerii conducerii Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Bucegi până la amendarea legii prin introducerea tuturor primăriilor și instituțiilor care au legătura cu zona noastră montană.Sunt decizii prea importante care vor fi luate de acest comitet pentru ca primăriile să nu fie reprezentate în acesta. O lege care nu servește interesele comunităților locale trebuie schimbată!, mai spune Ștefan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img