spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeLibertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea poliției,...

Libertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea poliției, sondajele plătite în presa tabloidă și o politică caracterizată de corupție și mită

-

În Indexul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere (RSF), Austria ocupă doar locul 31. Aceasta înseamnă o scădere de 14 locuri, scrie vienna.at.Austria se îndepărtează din ce în ce mai mult de grupul statelor cu o presă complet liberă. În clasamentul libertății presei, publicat marți de Reporteri fără frontiere (RSF), se află acum doar pe locul 31 din 180 de țări, deci în mijlocul statelor cu o libertate a presei „satisfăcătoare”, scrie Ziarul Românesc din Viena.

”Gata cu scuzele, această cădere nu mai poate fi trecută cu vederea”, au comentat reprezentanții Reporteri fără frontiere din Austria. Pe lângă atacurile asupra jurnaliștilor prezenți la demonstrațiilor anti-Corona, „hărțuirea din partea poliției, sondajele plătite în presa tabloidă și o politică caracterizată de corupție și mită” au fost numite ca motive pentru deteriorarea masivă.

- Advertisement -

Secțiunea Austria, condusă de cercetătorul vienez în domeniul comunicării Fritz Hausjell, s-a plâns de faptul că Austria este astăzi singura țară din UE care nu are o lege privind libertatea de informare și că „apelul pentru o lege semnificativă privind libertatea presei, care să promoveze calitatea în loc de (tirajul) tabloidelor, (…) a rămas până în prezent neauzit”

De asemenea, „influența constantă a partidelor politice asupra ORF trebuie să înceteze urgent”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img