spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăEconomieSCANDAL PE BUGET: În timp ce Cîțu vrea tăierea sporurilor la Ministerul...

SCANDAL PE BUGET: În timp ce Cîțu vrea tăierea sporurilor la Ministerul lui Ghinea (USR-PLUS) se pregătesc sporuri de 5000 lei

-

Liderii coaliţiei de guvernare  au purtat discuţii luni pe tema formei de buget pentru 2021. Surse politice susţin că demnitarii aflaţi la guvernare nu găsesc o soluţie pentru a se încadra într-un deficit de 7%, pentru moment, mai ales că sunt puse tot mai multe presiuni pentru creşteri modice de salarii, dar şi pe evitarea eliminării oricăror sporuri ale aparatului bugetar.

- Reclama -

În timp ce Florin Cîţu cere disciplină financiară, colegii din coaliţie pregătesc noi sporuri pentru angajaţii lor. De exemplu, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene e pregătit un act normativ prin care angajaţii unei direcţii vor primi un spor de aproape 5.000 de lei. Aproape 4.000 de lei vor primi şi o parte din angajaţii SGG, scrie adevarul.ro.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode  a declarat astăzi pentru G4Media.ro că circa 76.000 de angajaţi ai Poliţiei Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază şi este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% şi 7,5%. „Am ajuns la o soluţie cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislaţie, dar nu fusese acordat până acum, şi noi am reuşit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img