SCANDAL LA SIE: Soția lui MRU plătită de o companie străină

0
1161

Soţia directorului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, încasează de la compania austriacă OMV 84.000 euro de la OMV Viena pentru „servicii medicale de urgenţă”. Scandalul a izbucnit inițial acum câțiva ani, scrie cotidianul.ro.

pasaj_declaratiePrima oară s-a aflat despre incredibila situaţie în care Daniela Ungureanu, soţia şefului Serviciului de Informaţii Externe, figurează pe statele de plată ale unei firme străine care exploatează rezervele naturale ale României, la începutul anului 2012, cînd Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit prim-ministru de către Traian Băsescu.

În vara aceluiaşi an, cînd Traian Băsescu era suspendat, fiind prezent la OTV, fostul preşedinte al ţării a făcut o declaraţie stupefiantă: „Nu este legal ca, în perioada când o persoană este şeful SIE (Serviciul de Informaţii Externe), soţia sa să fie angajată a unei firme din străinătate”! El a mai spus că Ungureanu Daniela a avut un contract cu OMV Viena în perioada când soţul ei era reprezentant special al României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI), cu sediul tot la Viena, şi că „acest contract a încetat atunci când Mihai Răzvan Ungureanu a fost chemat în ţară şi numit şeful SIE”.

Numai că acest contract continuă.

Daniela Ungureanu are un salariu anual de 58.392 lei la Institutul Fundeni,, adică 13.000 euro, în timp ce pentru activitatea de la OMV Viena primeşte 84.000 euro.

Daniela Ungureanu este şi administratorul firmei PETROMED SOLUTIONS SRL, care este subsidiară a grupului OMV PETROM, fiind angajată în echipa executivă pe 18 noiembrie 2007, adică la doar o lună după ce Mihai Răzvan Ungureanu a devenit pentru prima oară şeful SIE! Şi – atenţie! – nu ar primi nici un ban pentru această funcţie!, mai scrie cotidianul.ro.