spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeSCANDAL LA REFERENDUMUL DIN TURCIA: Comisia Electorală acceptă și buletine de vot...

SCANDAL LA REFERENDUMUL DIN TURCIA: Comisia Electorală acceptă și buletine de vot NEȘTAMPILATE, Opoziția acuză FRAUDA

-

La referendumul constituțional de duminică din Turcia s-au comis ilegalități în favoarea taberei „da” susținute de guvern, a afirmat Erdal Askunger, vicepreședinte al Partidului Republican al Poporului – principala formațiune de opoziție, citat de Reuters.

- Reclama -

„Se comit multe acte ilegale în favoarea guvernului chiar acum, dar în final tabăra ‘nu’ va învinge”, le-a declarat Askunger reporterilor la sediul partidului. El se referea la decizia Înaltei Comisii Electorale (YSK) de a accepta și buletine de vot neștampilate.

1,5 milioane de voturi nu au ştampila Înaltei Comisii Electorale.

După numărarea a 98,31% dintre voturile de la referendum, 51,22% dintre turci au votat în favoarea referendumului, iar 48,78% împotrivă. Diferenţa dintre cele două tabere este de aproximativ 1.160.000 de voturi.

Comisia a anunțat pe site-ul său de internet, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, că va număra și voturile exprimate pe buletine nevalidate de ștampila oficialităților electorale, dacă nu se dovedește că a fost vorba de fraude. YSK a arătat că au existat numeroase plângeri privind omisiunea oficialilor de a ștampila buletinele.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...