După numărarea a 97% din voturi, Erdogan pare a fi câștigat la limită: 51.45%

0
61

După numărarea a peste 97% din voturi la referendumul constituțional de duminică din Turcia, tabăra care este în favoarea reformei constituționale conduce cu 51.45% din voturi, transmite agenția turcă Anadolu. 

Reuters remarcă faptul că tabăra care se opune schimbărilor constituționale a câștigat teren în ultimele ore, situându-se în frunte în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, unde însuși președintele Erdogan, care a participat sâmbătă, în ultima zi de campanie, la nu mai puțin de patru mitinguri în încercarea de a-și convinge conaționalii de oportunitatea modificării Constituției, așteaptă rezultatul final al scrutinului.

Cu toate că se află în frunte, tabăra „da” nu a câștigat atât de multe voturi pe cât ne-am așteptat, a declarat duminică vicepremierul Veysi Kaynak, pe măsură ce votul în favoarea modificării Constituției, care i-ar oferi președintelui Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite, pierde din avantajul pe care îl avea în fața taberei care se opune reformelor, informează Reuters.

De altfel, după ce oponenții modificării Constituției au câștigat teren în ultimele ore, situându-se în frunte la Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, tabăra „nu” conduce acum și în capitala Ankara, obținând cu puțin peste 50% din voturi, potrivit CNN Turk, citat de Reuters.

Astfel, rezultă că oponenții reformelor președintelui Erdogan au câștigat în cele mai mari orașe ale Turciei: Istanbul, Ankara și Izmir.