spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateScandal la Kiev după ce s-a încercat anchetarea cheltuirii banilor de război

Scandal la Kiev după ce s-a încercat anchetarea cheltuirii banilor de război

-

Șeful Camerei de Contabilitate a Ucrainei, Valery Patskan, și-a depus demisia în urma acuzațiilor aduse împotriva lui după inițiativa sa de a controla Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU), precum și de a audita sectoarele de apărare și de aplicare a legii.

- Reclama -

„Mi-am depus demisia. De ce? Camera de Contabilitate a planificat audituri legate de apărarea, securitatea, anticorupția și aplicarea legii. Războiul devorează miliarde și este sarcina noastră să verificăm dacă unii oficiali ar putea fi implicați în acest lucru. Am planificat și am anunțat un audit al NABU. Dar NABU a decis să nu aștepte să venim la ei și a venit mai întâi să ne viziteze. Ei au adus și un „cadou” – m-au taxat ca inițiator al cecului ”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

„A nu-și face treaba corect este rău. A închide ochii cu privire la risipa de fonduri este criminal. Și organizarea unor certuri politice este răutăcioasă. Nu voi participa la asta”, a adăugat Patskan.

Pe 24 octombrie, Biroul Național Anticorupție al Ucrainei a raportat că agenția, împreună cu Parchetul de specialitate Anticorupție, l-au pus sub acuzare pe unul dintre foștii adjuncți ai Acocatului poporului, care acum ocupă o funcție superioară în Camera de Contabilitate, pentru primirea unui act ilegal. compensații pentru locuințe închiriate. După cum a speculat presa ucraineană, oficialul în cauză era Patskan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img