spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeDupă ce au reziliat contractele cu rușii, polonezii cer petrol de la...

După ce au reziliat contractele cu rușii, polonezii cer petrol de la Moscova

-

Cea mai mare rafinărie poloneză de petrol Orlen a depus o cerere către operatorul rus de conducte de petrol Transneft pentru furnizarea a 3 milioane de tone de petrol rusesc prin conducta Druzhba în 2023, în ciuda planurilor de a abandona achizițiile de petrol rusești, a informat miercuri cotidianul de afaceri Kommersant, citând surse.

- Reclama -

Potrivit ziarului, compania poloneză a solicitat tranzitul a 3 milioane de tone de petrol rusesc pe an în baza unor contracte pe termen lung.

„Pe lângă solicitările existente ale consumatorilor care folosesc traseul de transport a conductei petroliere Druzhba care se îndreaptă spre Ungaria, Slovacia și Republica Cehă în tranzit prin Ucraina, aș dori să menționez și prezența comenzilor de la consumatorii polonezi pentru 2023 în tranzit prin republica Belarus”, a declarat vicepreședintele Transneft, Serghei Andronov. Cuvintele sale au fost transmise lui Kommersant de către un reprezentant al companiei. Andronov nu a precizat solicitanții și volumele pe care le-au solicitat.

În ciuda începerii iminente a embargoului UE asupra petrolului rusesc (intră în vigoare pe 5 decembrie), „organizarea aprovizionării decurge conform planului”, a adăugat reprezentantul companiei.

Anterior, ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a declarat că autoritățile poloneze doresc ca Uniunea Europeană să impună sancțiuni asupra livrărilor de petrol prin conducta Druzhba, astfel încât republica să nu fie nevoită să plătească o penalitate părții ruse din cauza rezilierii mai devreme a contractelor încheiate anterior. .

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img