spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăSpecialScandal la Casa Regala: Regele Mihai ii retrage nepotului sau, Nicolae, titlul...

Scandal la Casa Regala: Regele Mihai ii retrage nepotului sau, Nicolae, titlul de Principe

-

Casa Regala a anuntat luni ca in ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

- Reclama -

Casa Regala nu a mentionat motivele deciziei dure in cazul lui Nicolae.

CITITI SI:Fostul Principe Nicolae, trimis in exil in Kenya

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți, se mai spune in comunicatul Casei Regale.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena şi al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite. În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României şi calificativul de Alteţă Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta, informează Agerpres.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img