spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăhighlightGorghiu: Discuţiile privind Codul Fiscal trebuie să fie publice

Gorghiu: Discuţiile privind Codul Fiscal trebuie să fie publice

-

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că invitaţia PNL la consultări a primit răspuns favorabil din partea liderilor UDMR, UNPR, PSD şi ALDE şi că este de acord cu propunerile UNPR şi PSD ca discuţiile să fie mai întâi pe Codul Fiscal şi cu specialiştii, arătând că acestea trebuie să fie publice.

„Pentru prima oară după 1989, politicieni din toate partidele importante se vor aşeza la aceeaşi masă pentru a discuta despre proiectele importante ale României. Am propus şase teme de importanţă naţională care nu au o încărcătură doctrinară, deci pot face obiectul unei înţelegeri între partide, indiferent de orientarea lor politică (…)Mă bucur că iniţiativa noastră a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici. Le mulţumesc, în acest sens, preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea şi copreşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu„, scrie pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea a arătat că aceste discuţii vor porni de la Codul Fiscal, aşa cum a propus UNPR şi că este de acord şi cu PSD ca, în primă fază, să fie discuţii cu specialiştii partidelor, urmând să fie finalizat calendarul tutuor consultărilor.

„Vom demara aceste discuţii de la o temă de actualitate, noul Cod Fiscal, aşa cum a propus UNPR. Sunt de acord şi cu propunerea PSD, ca într-o primă fază să facem o discuţie la care să participe specialiştii partidelor”, a menţionat Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că, în a doua etapă, partidele vor decide ce soluţie va fi adoptată pentru Codul Fical şi ce majorări de salarii în sectorul bugetar pot fi efectuate în acest moment.

„În a doua etapă, liderii formaţiunilor politice vor decide, pe baza discuţiilor de specialitate, ce soluţie va fi adoptată. Codul Fiscal este doar o parte din asigurarea macrostabilităţii economice a României. Trebuie să stabilim, de asemenea, în corelare cu noul Cod fiscal, ce majorări de salarii în sectorul bugetar pot fi efectuate în acest moment. Ulterior, sper să putem înainta şi cu celelalte puncte de pe agenda înaintată de PNL care, fireşte, poate fi completată la cererea partidelor care vor participa la dezbateri”, a arătat Gorghiu.

Ea a menţionat şi faptul că discuţiile trebuie să aibă un caracter public şi nu crede că vreun partid din cele care au răspuns iniţiativei PNL va refuza transparenţa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img