spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăExterneScandal între socialiștii germani după acordul de guvernare cu Merkel: Tăticule, nu...

Scandal între socialiștii germani după acordul de guvernare cu Merkel: Tăticule, nu fi trist. E mai bine decât cu domnul cu păr pe faţă

-

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, l-a atacat pe posibilul său succesor în această funcţie, Martin Schulz, pe care l-a acuzat că nu îşi respectă angajamentul de a nu intra într-un guvern condus de Angela Merkel, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Ceea ce rămâne este numai regretul de a vedea până la ce punct la noi în SPD (Partidul Social-Democrat) se acţionează cu puţin respect unii faţă de alţii şi de a vedea cum cuvântul dat contează atât de puţin”, a declarat Sigmar Gabriel pentru ediţia de vineri a grupului de jurnale regionale Funke.

- Advertisement -

Sigmar Gabriel, fost lider al SPD, s-a referit la anunţul făcut miercuri de Martin Schulz că doreşte să devină ministru de externe în noul guvern pe care Angela Merkel se pregăteşte să îl formeze.

Martin Schulz, care a mai anunţat că va părăsi preşedinţia SPD cucerită în urmă cu un an, exclusese însă categoric că se va alătura unui guvern condus de şefa conservatorilor.

- Advertisement -

În ce îl priveşte, Sigmar Gabriel nu va face parte din marea coaliţie alcătuită cu dificultate de Angela Merkel. Miercuri dimineaţă, tabăra conservatoare a cancelarului şi social-democraţii au căzut de acord asupra unui program comun de guvernare şi au întocmit lista ministerelor pe care le va deţine fiecare partid.

Sigmar Gabriel a mai afirmat că fiica sa Marie, în vârstă de aproape şase ani, i-a spus după acordul guvernamental: „Tăticule, nu fi trist. Acum vei avea mai mult timp pentru noi. E mai bine, totuşi, decât cu domnul cu păr pe faţă”, o referinţă explicită la Martin Schulz care poartă barbă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img