Sabin Orcan: Elena Udrea a plecat în Costa Rica, unde se află și Alina Bica/ EVZ: Avocații spun că e la Atena/ UPDATE>REPLICA ELENEI UDREA

0
271

Aflu că Elena Udrea este plecată în Costa Rica. Acolo unde se află și prietena ei, Alina Bica, a scris pe facebook jurnalistul Sabin Orcan.

Potrivit unor surse din apropierea fostului ministru Elena Udrea, avocaţii săi au depus o adeverinţă într-un proces în care arată că aceasta se află la o clinică din Atena unde urmează nişte proceduri specifice femeilor aflate în primele luni de sarcină, scrie însă Evenimentul Zilei.

REPLICA ELENEI UDREA: 

„Unii nu au avut somn şi, după miezul nopţii s-au apucat să împrăştie «pe surse» că «Elena Udrea a părăsit ţara»!!!

Aşa, şi??? Şi ce dacă «am părăsit ţara»??? Ce vă agită atât de tare de nu dormiţi noaptea din cauza mea? Sau aţi primit ordin pe unitate să vă ridicaţi din scutece şi să vă lamentaţi pe net? «Am părăsit ţara» de nu ştiu câte ori până acum şi o să o mai «părăsesc» oricând e nevoie. Că plec cu treabă sau plec în vacanţă, mă priveşte fix pe mine. La fel cum şi dacă aş merge să o vizitez pe Alina Bica în Costa Rica sau m-aş plimba cu ea la Paris, ar fi fix problema noastră. Aşa că pe loc repaus până la noile ordine! P.S. Cine chiar ar fi vrut să se ştie unde sunt zilele acestea, putea afla uşor, nu e niciun secret, ba chiar este o informaţie oficială”, a susţinut Elena Udrea, într-o postare vineri, pe Facebook.

Alexandru Chiciu, avocatul fostului ministru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că Elena Udrea i-a comunicat că este la Atena şi că aceasta nu dispune de măsuri preventive în vreun dosar.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor, Alina Bica nu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunţat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica unde intenţionează să lucreze ca avocat.

Alina Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie 2017 la proces, iar avocaţii au depus atunci în instanţă acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania, au mai spus sursele.

Doru Traila, unul dintre aparatorii Alinei Bica, nu a dorit sa confirme că aceasta se află în vacanta in Costa Rica.

Conform unor surse de la ICCJ, avocatul Alinei Bica ar fi prezentat instantei documente in limba spaniola prin care aceasta se afla in Costa Rica si nu poate fi transportata in Romania.

Mai mult, aparatorul ar fi sugerat ca Alina Bica a plecat in Costa Rica pentru a profesa ca avocat, asta pentru ca in Romania nu mai are acest drept.

Cum documentele nu erau traduse in limba romana, instanta nu le-a luat in considerare.

Fosta şefă a DIICOT putea părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicţie în acest sens.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

„Dumneavoastră, ca jurnalist (n.red-i se adresa lui Victor Ciutacu), puteți cere informații pentru a vedea dacă este doar un zvon sau este adevărat. Merită a fi tratat cu toată seriozitatea. Surse din sistemul judiciar, așadar credibile, au lansat aceste informații, respectiv că doamna Bica, atunci când a depus la Înalta Curte de Casație acele înscrisuri medicale, din care reiese că este în imposibilitate de a se deplasa cel puțin pentru opt săptămâni, chiar prezenta o situație reală. Iar din informațiile – luați-le sub formă de zvon -, așa am înțeles, că dânsa a fost implicată într-un accident de circulație care nu semăna a accident de circulație, în urma căruia a suferit traumatisme grave la coloană. Din câte știu eu, evenimentul a avut loc în Londra. (…) E de văzut ce mesaje a primit cu ocazia acelui accident sau eveniment rutier, să-i spunem așa. Să nu uităm că a instrumentat dosare importante”, a declarat la România TV avocatul Maria Vasii.

În prezent Alina Bica s-ar afla în tratament medical în Costa Rica.

„Nu doresc sa devin patetica, urmare a celor declarate in fata judecatorului de drepturi si libertati, sper sa nu am situatia detinutului Crivat de la Penitenciarul Codlea, care, arestat fiind, si-a gasit inexplicabil sfarsitul la 32 de ani, doar pentru ca a vorbit de SRI”, a declarat Alina Bica in fata instantei în 2015 când a fost arestată.