spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriScandal între jurnaliștii binomului

Scandal între jurnaliștii binomului

-

Sfârșitul „binomului” SRI-DNA crează controverse între jurnaliștii “stâlpi ai statului de drept”. Ioana Ene Dogioiu, de la Ziare.com, îl atacă dur pe Dan Tăpalagă, de la Hotnews, după ce acesta a dezvăluit că SRI s-a implicat în activitatea DNA, după 2013, mai mult decât permitea legea. Până acum, cei doi se lăudau reciproc în editoriale în care susţineau fără echivoc atât activitatea DNA, cât şi pe cea a SRI, scrie b1.ro.

- Reclama -

Tăpălagă susține că, prin implicarea ofițerilor Serviciului, care veneau “cu denunțătorii lor”, s-a ajuns să se “strige” corupție din orice, iar fapte “care în alte circumstanțe n-ar fi ajuns în fața judecătorului” să facă obiectul unor dosare penale, motiv pentru care “vom plăti scump la CEDO”.  

Colaborarea s-a transformat de-a lungul a trei ani într-o mică invazie”, a concluzionat Tapalagă. (Detalii AICI)

Nu de aceeași părere este și Dogioiu, care îl critică pe Tapalagă, fără a-l numi, demontând argumentele acestuia într-un articol pentru ziare.com. Aceasta afirmă că procurorii anticorupție au avut reușite remarcabile datorită colaborării cu SRI, dând mai multe exemple de mega-dosare, printre care: Microsoft, mafia padurilor, Constanta, ANRP.

Desi dl Tutuianu a confirmat oficial ca protocoalele functioneaza din 1992, iar cel cu PICCJ din 2009, aflam recent de la un jurnalist, altminteri stalp al statului de drept, ca dupa 2013 a avut loc o autentica invazie a SRI in DNA. Din 2013, ca sa nu ne ascundem dupa degete, adica atunci cand a plecat dl Morar si a venit dna Kovesi„, notează Ioana Ene Dogioiu, cu referire directă la Dan Tăpălagă, cunoscut drept un susţinător fără echivoc al vechiului DNA, condus de Morar.

Si, coincidenta probabail, dupa 2013 au rasarit dosarele ca ciupercile sau au depasit rapid faza de coperti fara nimic intre ele. Adica mai toate cele care la finalul comunicatului de presa aveau mentiunea cu colaborarea SRI. Invazie! Sariti!”, precizează ea.

Din sursele mele, inteleg ca treaba statea cam asa: pana in 2013, in DNA-ul „neinvadat”, informatiile de la SRI zaceau de multe ori prin sertare. Au zacut si interceptari. Or fi fost informari pe ANRP? Chiar dna Udrea zicea ca au fost. Si totusi de acolo a fost extras numai dl Baciu, chirugical”, adaugă aceasta..

“Anticoruptia care duduia cu adevarat dupa 2013 trebuia domolita? Si din asta oare cine profita? Va las placerea raspunsului in aceste zile cand Justitia ramane sub asalt”, conchide Ioana Ene Dogioiu articolul în care îl ceartă pe Dan Tapalagă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...