spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăExterneScandal între Franța și Trump/ Macron: Indecent şi incompetent

Scandal între Franța și Trump/ Macron: Indecent şi incompetent

-

„Afectări obscene”, „indecent” – cu aceste cuvinte fostul preşedinte francez Francois Hollande şi premierul său Manuel Valls au denunţat dur sâmbătă declaraţiile preşedintelui american Donald Trump, care s-a referit la atentatele din 13 noiembrie 2015 din Paris pentru a pleda pentru dreptul de a purta armă în SUA, informează AFP conform Agerpres.

„Declaraţiile ruşinoase şi afectările obscene ale lui Donald Trump spun multe despre ceea ce crede el despre Franţa şi valorile ei. Prietenia dintre popoarele noastre nu poate fi mânjită de lipsa de respect şi de măsură. Toate gândurile mele se îndreaptă către victimele din 13 noiembrie”, a transmis Francois Hollande, citat într-un comunicat de presă.

- Advertisement -

„Indecent şi incompetent. Ce-ar mai fi de spus?”, a scris pe contul său de Twitter Manuel Valls.

Preşedintele american Donald Trump a apărat vineri dreptul de a purta armă, afirmând că atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi făcut mai puţini morţi dacă victimele ar fi fost înarmate.

- Advertisement -

„Nimeni nu este înarmat la Paris şi ne amintim cu toţii de cele 130 de persoane (ucise) şi de numărul enorm de persoane rănite groaznic”, a afirmat el într-un discurs la convenţia anuală a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme.

„Indignare şi dezgust după declaraţiile lui Donald Trump cu privire la atentatele din 13 noiembrie. Solidaritate cu victimele şi francezii şocaţi (…)”, a scris pe contul său de Twitter fostul premier Bernard Cazeneuve, care deţinea portofoliul internelor în momentul atacurilor.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit şi câteva sute au fost rănite într-o serie de atentate la Paris şi Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane în sala de concerte Bataclan. Primele forţe de securitate care au intervenit au fost poliţişti de teren.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img