spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăDezvaluiriSCANDAL INTERNAȚIONAL/ Falsificare de rezultate la Centrul Antidoping din București

SCANDAL INTERNAȚIONAL/ Falsificare de rezultate la Centrul Antidoping din București

-

Principalii doi responsabili ai laboratorului antidoping din Bucureşti au fost concediaţi după ce au fost găsiţi vinovaţi de falsificarea rezultatelor unor teste, pentru a-i proteja pe sportivii dopaţi, a declarat joi pentru Reuters un oficial al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

- Reclama -

Laboratorul de la Bucureşti a fost suspendat de AMA la finele lunii noiembrie 2017, din cauza unor nereguli, iar suspendarea nu a fost ridicată.

- Advertisement -

Gunter Younger, şeful serviciului de investigaţii al AMA, a indicat că un avertizor de integritate (whistleblower) a contactat AMA, făcând unele afirmaţii despre laborator.

„Noi am început o investigaţie, ne-am uitat pe e-mailuri şi am discutat cu nişte oameni. Am putut stabili că a existat cu adevărat o acoperire, a cel puţin două eşantioane, am putut spune categoric”, a afirmat Younger la un simpozion al AMA, organizat la Londra.

- Advertisement -

„Am putut stabili că directorul şi directorul adjunct au fost implicaţi în acoperire”, a continuat el.

Younger, un ofiţer al poliţiei din Munchen care a lucrat pentru Europol şi Interpol, a indicat că Guvernul României a îndepărtat din funcţie persoanele implicate.

El a adăugat că nu a existat o motivaţie clară pentru acţiunile directorului, sugerând că acesta a acţionat la instrucţiunile altor persoane.

Investigaţia a fost extinsă la „altă entitate” şi a continuat, a spus Younger.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img