spot_img
19.2 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăEconomieAgriculturaCIRC ȘI BIROCRAȚIE CU PESTA PORCINĂ

CIRC ȘI BIROCRAȚIE CU PESTA PORCINĂ

-

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) aşteaptă autorizaţia de mediu de la Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru a extrage efectivele de mistreţi şi şacali din rezervaţie, conform strategiei autorităţilor naţionale de combatere a pestei porcine africane (PPA).

- Reclama -

Demersurile pentru începerea acţiunilor de extracţie a mistreţilor din Deltă au început în luna august, însă nu a putut fi puse în practică din cauza unor probleme de ordin birocratic, lipsa unui ofertant la licitaţia organizată pentru efectuarea serviciului de recoltare şi existenţa unor neclarităţi în legislaţia în vigoare care nu permite derularea acţiunilor de vânătoare în rezervaţie.

„Suntem la ultima autorizaţie, cea de mediu, pe care deocamdată nu ne-am lămurit cine o dă, Ministerul Mediului sau Ministerul Apelor şi Pădurilor. Ministerul Mediului ne-a explicat cu argument că nu dau o asemenea autorizaţie, fiindcă este vorba de vânătoare, iar acum aşteptăm un răspuns de la Ministerul Apelor şi Pădurilor”, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul rezervaţiei, Mălin Muşetescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img