spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAnalizeSCANDAL ÎN UDMR/Mafia Urșilor îi încaieră pe Ministrul Mediului și șeful CJ...

SCANDAL ÎN UDMR/Mafia Urșilor îi încaieră pe Ministrul Mediului și șeful CJ Harghita

-

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacţionat, joi, în cazul lansării campaniei împotriva „mafiei urşilor” de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi a punctat faptul că este vorba despre o acuzaţie gravă, pentru care trebuie aduse dovezi, altfel este doar o acţiune de propagandă, transmite Agerpres.

- Reclama -

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat, joi, într-o conferinţă, lansarea unei campanii împotriva „mafiei ursului”, susţinând că există persoane de la diverse ONG-uri care încasează sume mari de bani pentru a demonta orice iniţiativă luată pentru a face acceptabilă convieţuirea dintre om şi animal.

„Este o acuzaţie extrem de gravă şi, dacă cineva face o astfel de acuzaţie, trebuie să aibă şi dovezi. În caz contrar, este doar o acţiune de PR, de propagandă. Sunt persoane care se împotrivesc măsurilor care sunt luate de minister. Nu aş putea să spun că este mafie. Sunt persoane şi de o parte, şi de cealaltă. Sunt măsuri care sunt contestate sau criticate atât de ONG-uri, cât şi de vânători. Rolul ministerului este să găsească soluţii de management al populaţiei pe care să le discute atât cu ONG-urile care luptă pentru protejarea acestei specii, cât şi cu asociaţiile de vânătoare care spun că şi ele fac eforturi deosebite pentru protejarea acestei specii. Soluţiile ştiinţifice şi echilibrul trebuie asigurate de minister. Dacă cineva are cunoştinţe cu privire la existenţa unei mafii, trebuie să facă plângeri penale pentru că mafia este o organizaţie ilegală prin care se procură bani, se obţin venituri şi este o chestiune extrem de gravă şi trebuie să fim foarte, foarte atenţi cu privire la folosirea acestor termeni”, a declarat Tanczos Barna.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img