spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeChina către SUA: NU VĂ JUCAȚI CU FOCUL

China către SUA: NU VĂ JUCAȚI CU FOCUL

-

Principiul existenței unei singure Chine este un consens și o normă internațională recunoscută de comunitatea internațională. Statele Unite ale Americii trebuie să respecte cu strictețe acest principiu și prevederile stabilite în cele trei comunicate comune, precum și angajamentele luate în problema Taiwan, să transpună în practică promisiunea făcută de președintele Joe Biden de a „nu sprijini independența Taiwanului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, conform Radio China.

Cât privește programatul summit SUA-ASEAN, America, o țară din afara regiunii Asiei, ar trebui să aibă un rol pozitiv în menținerea păcii și stabilității în zonă, în loc să distrugă solidaritatea și cooperarea regională și nu „se poate juca cu focul” în problemele legate de interesele esențiale ale Chinei, sub paravanul cooperării, a subliniat oficialul chinez.

Potrivit relatărilor, coordonatorul pentru afaceri indo-asiatice din cadrul Consiliului Național pentru Securitate (NSC) din SUA, Kurt Campbell, a declarat miercuri, la o acțiune găzduită de Institutul pentru Pace, că apropiatul summit SUA-ASEAN va aborda teme și despre China. SUA va spori investițiile în zonă și va intensifica contactele cu țările ASEAN. De asemenea, SUA dorește să adopte măsuri pentru menținerea păcii și stabilității în Strâmtoarea Taiwan.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...