spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăActualitateScandal în PSD Caraș Severin: Mai mulți lideri importanți, suspendați

Scandal în PSD Caraș Severin: Mai mulți lideri importanți, suspendați

-

Președintele interimar al social-democraților cărășeni Silviu Hurduzeu spune că suspendarea mai multor nume cu greutate în partid nu are legătură cu viitoarele alegeri din organizație, ci sunt perfect justificate de implicarea lor în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

- Reclama -

Este vorba de primarii Luca Mălăiescu – Oțelu Roșu, Dumitru Ursu – Oravița, Ioan Peia – comuna Obreja, Nicolae Velescu – Luncavița și consilierii județeni Ioan Crina și Gabriela Stuparu.

Și deputatul Marius Damian era pe lista suspendărilor, dar decizia în privința sa va fi luată la centru. Laa sedința de executare a participat și prim vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

Silviu Hurduzeu a confirmat suspendarea pe timp de un an a mai multor membri PSD Caraș-Severin, între care Luca Mălăiescu, Ion Crina sau Gabriela Stuparu, dar spune că decizia forului de conducere al partidului e mai degrabă un fel de avertisment în contextul în care au fost și propuneri pentru adoptarea unor măsuri radicale, cum e excluderea. „A fost o ședință a organismului de conducere a PSD Caraș-Severin în care au fost discutate mai multe aspecte. Cele mai importante, spun eu, au fost cele legate de actualitatea politică județeană, mă refer la situația de la Anina și Bocșa, și măsurile luate de noi pentru a avea candidați redutabili în cele două alegeri, pe care eu cred că le putem câștiga uitându-mă și la rezultatele candidaților PSD la alegerile locale. E adevărat, au fost luate unele decizii de sancționare a unor colegi. S-au făcut chiar propuneri de excludere din PSD, dar până la urmă decizia a fost de suspendare a acestora pe o perioadă de un an. E vorba despre neimplicarea în campania electorală de la alegerile parlamentare, dublate la unii dintre ei de reacțiile avute în presă, atât în campania electorală, cât și după, prin care atacau conducerea organizației și implicit partidul, ceea ce nu era un lucru de dorit. Eu am preferat să vorbesc în cadrul organizației. Votul a fost covârșitor, au fost doar două abțineri. Eu cred și fac apel la înțelepciunea colegilor mei și cred că se pot reintegra în PSD, de ei depinde acest lucru. Bineînțeles că există și posibilitatea reducerii acestei perioade de suspendare”, a declarat președintele Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img