3 profesori austrieci concediați că nu au vrut să poarte mască, un client al supermarketului elvețian Migros care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre 5 ani în magazin

0

Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, citat de agențiile de presă. În Elveţia, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanţul de supermarketuri Migros, traansmite Ziarul Românesc din Viena.

Trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a precizat ziarul.

“Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie, însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt. Alţi trei profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul.