spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăExclusivSCANDAL ÎN PARTIDUL LUI NICUȘOR ȘI CLOTILDE: Celebra cântăreață Mihaela Mihai ACUZĂ

SCANDAL ÎN PARTIDUL LUI NICUȘOR ȘI CLOTILDE: Celebra cântăreață Mihaela Mihai ACUZĂ

-

Celebra cântăreață din anii 70-80, Mihaela Mihai, face pe facebook acuzații dure la adresa partidului condus de Nicușor Dan și Clotilde Armand.

Scandal monstru intre USR si o cantareata de muzica usoara. Dupa ce au pus-o sa stranga semnaturi doua luni, i-au comunicat ca nu se califica pentru inscrierea in partid.

- Advertisement -

Cantaretei de muzica usoara Mihaela Mihai i-a fost respinsa cererea de inscriere in partidul lui Nicusor Dan, dupa mai bine de doua luni in care spune ca a muncit pe branci pentru acest partid.

Motivul? Colaborarea in trecut cu formatiuni politice precum PNL, PRM, PUR, PNCD, Miscarea „Romania Noastra” a lui Geoana sau M10.

- Advertisement -

Cantareata acuza USR de practici similare cu cele din partidele vechi: dorinta prea mare a unora de putere, lipsa de comunicare si de transparenta interna, cumpararea de semnaturi.

„Am mers până si la un Târg slinos, duminică dimineața, la Târgoviste, pentru a strânge semnături. ” Colegii ” plecaseră de acolo când au înțeles că nu era locul potrivit pentru USR, dar nu mi-au telefonat să-mi spună UNDE s-au regrupat pentru a continua.Ați sperat că voi pleca singură, văzându-mă marginalizată. Am rezistat. Eu am sperat că, prin atitudinea mea, vă voi demonstra că nu voi lupta împotriva altor membri pentru diverse Sefii, că respect disciplina de partid, că se poate conta pe mine pentru a construi un proiect autentic. Eu am pus cărțile pe masă.”  (…)„As adăuga că toată caracatița se strânge într-un efort „muschiulos” pentru a-si păstra ” rânduiala „. S-a infiltrat energic până la vârf în noile partide, a creat altele, controlează si doboară cu barda orice element curat, democratic, orice spirit liber.”, se adresează Mihai membrilor USR.

ACUZAȚIILE MIHAELEI MIHAI:

mmihaiADEVĂRUL SIMPLU

Iată si răspunsul meu. Cam lung, dar nu am avut încotro.

Domnisoară Mihaela Butacu,

Ca răspuns la comunicarea dvs, vă rog să transmiteți Biroului Național textul integral al acestui mesaj :

1 ) M-ați contactat la aproape 2 luni după ce am completat, pe site-ul USR, Fisa de pre-înscriere în calitate de simpatizant.
La acea vreme , TOATE informațiile despre activitățile mele din trecut pe care le invocați acum ca fiind motivul respingerii înscrierii mele în USR, existau pe Internet, de ani de zile.
Si totusi, m-ați contactat si m-ați invitat la întrunirea cu Nicusor Dan si echipa dvs, la Târgoviste, în scopul creerii Filialei Dâmbovița.
Am dedus că sunteți informați în ceea ce mă priveste si că ați apreciat volumul pozitiv al activității mele de o viață.
Dacă nu v-ați informat înainte de a mă invita, este problema dvs, aceasta nejustificănd acuzațiile dvs oficiale de astăzi.

2 ) Când ați revenit la Târgoviste impreună cu dl. Cristi Ghica, am asteptat, disciplinat, să se termine sedința pentru a vă vorbi amândurora si a vă informa, în rezumat succint, în picioare, despre tentativele mele din trecut de a mă implica în politică pentru a avea acces la instrumentele legale care să-mi permită să materializez acțiunile administrative sau proiectele de Lege pe care doresc de ani de zile să le susțin în Parlament.

Vă amintesc că v-am informat despre aproximativ 90 % din aceste tentative ale mele si că am fost întrerupți de dl. Iorgulescu care vă astepta, nerăbdător, să vă conducă cu masina sa la Bucuresti. Nu mi-ați lăsat timpul pentru a termina ce aveam de spus.
V-am spus atunci, în concluzie, că prefer să vă informez eu personal, de la început, tocmai pentru a nu fi bănuită că încerc să ascund ceva. Că eu am acționat întotdeauna fair-play si că doresc să mi se răspundă la fel.

V-am rugat să-mi comunicați dacă aceste informații reprezintă un impediment, pentru a nu-mi pierde vremea într-un proiect din care să fiu apoi ejectată sub acest pretext. M-ați asigurat că nu va fi asa si că activitățile mele nu reprezintă o problemă.

3 ) În Fisa de înscriere în USR, dvs cereți ca un candidat să nu fi fost înscris într-un partid parlamentar, în ultimii 2 ANI.

Pe de altă parte, dvs îmi reprosați că AM AVUT LEGĂTURI cu partide ca PNL, PRM, PNDC si PRU si că nu v-as fi informat despre toate în Fisa de înscriere .

Să le luăm la rând :

Despre PNL v-am informat si verbal, si în scris. Am fost membru simplu acolo, în anul 2005, după care mi-am dat demisia.
Mai mult de 2 ANI.

Despre PNDC v-am informat verbal, în acea seară. Am candidat sub acea siglă în 2008, la Primăria Capitalei, la solicitarea dlui, Serghei ( Florin ) Anghel, care tocmai se dezlipise de PC. După care am uitat complet de existența lor. Am pierdut orice contact si cu dl. Anghel despre care am auzit că ar fi trecut la PDL.
Mai mult de 2 ANI .

Despre PRU, l-am menționat în Fisa de înscriere, cu explicații. Tot acolo am si remarcat faptul că, anul trecut, USR nu exista si nu as fi avut de ales.

Precizez că FUNCȚIA mea acolo cu care dl. Diaconu se prevala pe Internet, nu a existat oficial, ea urma să fie confirmată prin vot al Biroului Permanent, la calendele grecesti…

În plus, o FUNCȚIE înseamnă si remunerație. Aceasta nu a existat. Sub această titulatură pretențioasă, m-au rugat să particip la lansarea unei noi structuri sub patronajul Ministerului Culturii. Am întâlnit acolo persoane a căror prezență m-a lămurit care era fondul politic atât al PRU cât si al acelei structuri ” culturale „.
La câteva zile după aceea am încetat să mai particip la sedințele săptămânale ale acestui partid.

Vă amintesc că mi-am dat Demisia, în scris, la data de 12 Octombrie 2015.
Când am fost atacată pe acest subiect de 2 dintre ” colegii ” din Târgoviste, am aflat de la ei că PRU continua să se prevaleze de numele meu, pe Internet, la un an după Demisia mea.

Am publicat pe pagina mea FB o Scrisoare deschisă către dl. Bogdan Diaconu, cu copia Demisiei mele.
L-am somat să steargă de pe site-ul lor numele meu, legat de orice activitate a acestei formațiuni. Cred că nu a făcut-o si mă pregătesc să-i acționez în Instanță pentru acest abuz de imagine, indiferent de poziția mea față de USR.

Oricum, PRU nu este un partid Parlamentar. Deci, tentativa mea de colaborare cu ei nu se încadrează în criteriile USR.

Despre PRM, sub sigla căruia am candidat la PE , aceasta a fost în Septembrie 2014.
Exact acum 2 ANI.

Nu am avut timp să vă informez verbal în acea seară. Nu aveam niciun motiv să-l ascund.
În Fisa de înscriere nu l-am menționat pentru că nu am fost membru înscris în PRM. Niciodată !
Am candidat la solicitarea dlui Funar care, împreună cu alți membri pe care nu-i cunosc, au înregistrat candidaturile si au colectat Taxa de înscriere de 3500 lei de la fiecare candidat. Cu chitanță.
Când am întrebat despre regularizarea poziției candidaților față de partid, mi-au răspuns că înscrierile se vor face după alegeri.
Nu i-am mai întâlnit ulterior, mă lămurisem deja.

Ieri i-am dat un telefon pentru a-i cere o Declarație scrisă prin care să confirme faptul că nu am fost membru înscris al PRM.

În concluzie :
Încheiați mesajul dvs cu afirmația ” trebuie să aplicăm tuturor aceste criterii „.
În ce priveste criteriile, în lumina celor de mai sus, consider că le-am îndeplinit ad literam.
De fapt, la ce se asteaptă membrii Biroului Național în fața unei personalități publice care se apropie de 70 de ani, cu o activitate socială si profesională de top, cu un capital urias de simpatie si respect în rândurile românilor ?!

Să fi asteptat timp de 70 de ani, să se nască USR pentru a mă alătura, cu aceeasi modestie, neprihănită ca o călugăriță ?
Da, am făcut si concesii, dar niciodată murdare.

În Martie 1990, am acceptat oferta Guvernului francez – condus de F. Mitterand – de a ajuta România cu primele 250 de Burse de studii. I le-am predat dlui Mihai Sora – pe atunci Ministrul Educației, pentru a selecta beneficiarii..
USR îmi va reprosa că ” am avut legături ” cu PS francez ?

Nu mi-am pus problema culorii politice, asa cum si Nicusor Dan declară că primeste în USR oameni cu opinii politice diverse.
Partidele politice si Guvernele trec, faptele bune rămân.

În situația actuală, concluzia mea este că altele au fost criteriile care v-au condus la respingerea înscrierii mele.
Am observat încă de la prima noastră întâlnire cum dl. Damian insista asupra singurului subiect care-l interesa : să fie Sef.
După câteva zile, m-au sunat alți membri să-mi spună că au aflat că ” unii ” s-au dus la Bucuresti si au manevrat pe cont propriu pe lângă conducerea USR. Se pare că era adevărat.

Desi , la a doua sedință, în prezența dlui Cristi Ghica, s-a stabilit că voi reprezenta Filiala în domeniul Comunicării, de a doua zi am fost înlăturată complet, nicio informație nu a mai ajuns la mine.
Peste 2 săptămâni, când dl. Damian a trecut pe la noi, a afirmat că el se ocupă de Comunicare.
Frații Preda m-au acuzat că as fi încă membru PRU, pt că au găsit ei pe site-ul acestora informația. Am verificat si am reacționat, public, printr-o Scrisoare deschisă.
Consider că nu a fost corect din partea dvs să nu mă informați de decizia care deja fusese luată în ceea ce mă priveste, insistând asupra eforturilor de făcut pentru strângerea semnăturilor în favoarea USR.

Mi-am ” pus obrazul ” pentru credibilitatea USR, am înfruntat si am demontat, cu toată convingerea, toate îndoielile pe care ” postacii ” le scriau agresiv atât la adresa mea cât si la adresa USR.

Am mers până si la un Târg slinos, duminică dimineața, la Târgoviste, pentru a strânge semnături. ” Colegii ” plecaseră de acolo când au înțeles că nu era locul potrivit pentru USR, dar nu mi-au telefonat să-mi spună UNDE s-au regrupat pentru a continua.

Ați sperat că voi pleca singură, văzându-mă marginalizată. Am rezistat.
Eu am sperat că, prin atitudinea mea, vă voi demonstra că nu voi lupta împotriva altor membri pentru diverse Sefii, că respect disciplina de partid, că se poate conta pe mine pentru a construi un proiect autentic. Eu am pus cărțile pe masă.

De 10 ani sunt hărțuită, marginalizată si calomniată de oamenii Sistemului, tocmai pentru curățenia mea morală.
Cine îi serveste , se face complicele lor !

Dacă nici în USR nu se poate colabora fair-play, prefer să nu mă implic si consider că mi-ați făcut un serviciu.

Am scris acest mesaj pentru a-mi apăra onoarea, nu pentru a mă justifica.
Nu mai solicit înscrierea în USR dar, pentru a părăsi acest teren cu constiința împăcată,, mă declar dispusă să am o discuție cu membrii Biroului Național, față în față, răspunzând la orice întrebare. Sunt sătulă de calomnii la adresa mea.

Mihaela Mihai

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img