spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriScandal în Guvern şi PSD pe Margareta şi Duda: TUDOSE SE RĂZGÂNDEŞTE...

Scandal în Guvern şi PSD pe Margareta şi Duda: TUDOSE SE RĂZGÂNDEŞTE PARŢIAL

-

Guvernul nu susţine iniţiativa legislativă privind statutul Casei Regale, depusă la Parlament de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi premierul Mihai Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. ”Tudose nu este şeful PSD”, a replicat preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că situaţia privind legea statutului Casei Regale va fi decisă vineri, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.

”Eu am declarat că personal consider că acel palat (Elisabeta – n. red.), în nume personal vă spun încă o dată, ar trebui să-i revină statului român, Casa Regală având domeniile retrocedate de către stat”, a spus premierul Mihai Tudose.

UPDATE: ”Eu mi-am exprimat un punct de vedere personal. Încă nu este un punct de vedere la Guvern, încă nu a ajuns pe ordinea de zi. Probabil că va fi ceva de genul următor: utilitate publică pentru Casa Regală da, pentru fundaţie. În ceea ce priveşte dtrepturile urmaşilor, ca şi la urmaşii şefilor de stat… Păi nici la alţi şefi de stat nu avem aceste drepturi”, a declarat Mihai Tudose.

„România, din câte ştiu eu, e republică, nu monarhie. Casa Regală are suficiente proprietăţi – Săvârşin, Peleş – unde îşi poate stabili reşedinţa”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose într-o întâlnire cu jurnaliştii.

Şeful Guvernului a adăugat că va aviza negativ iniţiativa legislativă privind statutul Casei Regale.

Întrebat despre cele spuse de premier, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat: ”Tudose nu este şeful PSD”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus pe 7 noiembrie la Parlament iniţiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img