spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeSCANDAL ÎN DNA: Kovesi își anchetază proprii procurori după scandalul înregistrărilor

SCANDAL ÎN DNA: Kovesi își anchetază proprii procurori după scandalul înregistrărilor

-

POSTARE DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN SUA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI (PRELUARE FACEBOOK):

- Reclama -

Vedeti mai jos ce scrie Sorina Matei. Ea stie din interior cum sta treaba, ca doar dadea „pe surse” detalii din dosare inainte ca inculpatii sa afle ce e in ele. Clar ca e o revolta din interiorul DNA. S-au saturat si procurorii profesionisti din DNA sa fie carpele lui Kovesi. Va dati seama daca a ajuns Kovesi sa isi investigheze proprii procurori? Cam ce e acolo? Eu astept sa-i scoata in catuse pe usa din fata si apoi sa-i bage pe usa din spate de la DNA, printre camerele de filmat. Pai ori face anticoruptie, ori nu. DNA, sa vina sa se ia.

„Înregistrările sunt reale fără niciun dubiu. Sunt zeci de procurori, martori care au participat la şedinţe, care au auzit şi au asistat la ceea ce s-a spus nu o dată, ci de mai multe ori.

Din păcate, DNA a ales să mintă în comunicate oficiale, inventând infracţiuni, şi mai grav, şefa DNA a declanşat o adevărată vânătoare de vrăjitoare chiar în interiorul instituţiei sale, şocând efectiv toată magistratura.

Toţi procurorii care au participat la şedinţe, şi sunt zeci, vor fi audiaţi chiar de DNA în speranţa că se va afla cine a scurs înregistrările la presă.

Niciun moment nu se pune în discuţie dacă ceea ce s-a spus acolo este grav că totuşi zeci de procurori au auzit şi asistat.

Ceea ce se întâmplă cu adevărat în DNA este foarte periculos, fără precedent din punct de vedere instituţional, a derapat depăşind limitele suportabile şi nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de mai mult timp.

O instituţie ca DNA nu se poate conduce sub teroare manifestată sub cele mai incredibile forme.

Între corpul procurorilor profesionişti care ţin la meseria lor şi şefa DNA şi apropiaţii slab profesional şi executanţi ai acesteia există de foarte mult timp o adevărată prăpastie ce nu cred că va fi depăşită aşa uşor. Îi desparte în primul rând ceva fundamental: ştiinţa de carte.

Semnalul de alarmă dat de procurorii DNA opiniei publice este foarte important şi nu trebuie neglijat de absolut nimeni. Pentru că niciodată, în nicio ţară, indiferent de cât de puternic vremelnic ai fi, nimeni n-a reuşit să transforme tot adevărul în minciună şi toată minciuna în adevăr.

Iar procurorii profesionişti din DNA sunt chiar oameni deştepţi, curajoşi şi ţin la profesia lor. Nu vor accepta ca toată lupta anticorupţie să fie compromisă de minciună, falsuri, directive, pompierism şi amatorism pentru că ei ţin în primul rând la rigoare, lege şi la adevărul judiciar probat.”

https://www.facebook.com/sorina.matei/posts/728118907370889

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...