Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut lui Richard Ferrand, ministru implicat într-o afacere imobiliară, să părăsească guvernul pentru “a candida la președinția grupului” partidului prezidențial din Adunarea Națională, au făcut cunoscut luni surse concordante, scrie AFP.

Colaboratori ai lui Richard Ferrand, un apropiat al șefului statului, au “confirmat” că ministrul a “acceptat” această propunere.

Vizat de o anchetă preliminară a justiției, el a rămas numai o lună în fruntea Ministerului Coeziunii Teritoriilor.

Plecarea sa a avut în loc în contextul demisiei guvernului, prezentată luni de premierul Edouard Philippe, cum este tradiția la o zi după alegerile parlamentare. Imediat numit din nou în funcție de președintele Emmanuel Macron, Edouard Philippe a primit misiunea alcătuirii unei noi echipe guvernamentale până miercuri seară.

Întrebat de AFP, anturajul președintelui Macron a dat asigurări că Richard Ferrand nu este sancționat pentru problemele sale cu justiția care a demarat o anchetă după ce revista satirică Le Canard enchaîné a publicat la sfârșitul lui mai a unui articol.

Revista a dezvăluit că în 2011, organizația non-profit Mutuelles de Bretagne, condusă la acea dată de Richard Ferrand, a decis să închirieze localurile comerciale aparținând companiei.

Plecarea sa din guvern “nu este deloc legată de aceste afaceri”, a insistat anturajul șefului statului. “Președintele dorește ca Richard Ferrand să preia conducerea grupului, pentru că este un om de încredere și eficient”, a declarat aceași sursă.

După victoria netă la parlamentarele de duminică, mișcarea prezidențială La République en Marche va fi cel mai mare grup din Adunare cu 308 deputați, printre care numeroși novici.

Parlamentar cu experiență, Richard Ferrand, fost socialist care i s-a alăturat a aderat de la început lui Emmanuel Macron, a fost reales duminică deputat în circumscripția sa din Bretania cu peste 56% din voturi, în pofida afacerii care îl vizează.

În mai puțin de trei ani, el a devenit uunl dintre oamenii de încredere ai lui Emmanuel Macron, ocupându-se de organizarea noului său partid și însoțindu-i ascensiunea politică.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?