spot_img
19.2 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăFapt DiversScandal in CNA pe un interviu al lui Sebastian Ghita la B1:...

Scandal in CNA pe un interviu al lui Sebastian Ghita la B1: Valentin Jucan, acuzat ca nu cunoaste legea

-

În urma recentelor declaraţii făcute de Valentin Jucan, Radu Călin Cristea, membru CNA, a reactionta. Jucan criticase faptul ca Sebastian Ghita, acuzat de DNA, si-ar fi exprimat punctul de vedere intr-o emisiune la B1 Tv.

- Reclama -

Acești radiodifuzori, asigurați de faptul nu vor fi trași la răspundere de Consiliul Național al Audiovizualului pentru încălcarea normelor legale, beneficiind de protecție și susținere politică, au consolidat asaltul politicienilor cercetați penal sau condamnați, împotriva justiției, a spus  Jucan.

Acesta s-a referit la faptul ca Sebastian Ghita a acordat un interviu postului de televiziune B1 TV dupa ce a fost acuzat de DNA. De altfel, Catalin Striblea, realizator al interviului alaturi de Ion Cristoiu, a precizat public ca subiectul Sebastian Ghita era stirea zilei si de aceea a considerat ca este un subiect de interes public.

REACTIA LUI RADU CALIN CRISTEA, MEMBRU CNA:

Referitor la recentele opinii exprimate în presă de dl Valentin Jucan și în privința cărora solicitați unele precizări pot să vă asigur că acestea nu angajează sub nicio formă Consiliul Național al Audiovizualului. Sunt aprecieri formulate de dl Jucan strict în calitate de persoană particulară și fără nicio legătură cu calitatea acestuia de membru al CNA.

Presupunînd că dl Valentin Jucan ar fi vorbit, totuși, în numele CNA, prin referințele sale explicite la adresa conținutului editorial al unor emisiuni de televiziune ar fi încălcat prevederile art. 6 (2) din Legea 504/2002 unde se stipulează următoarele: ”Independența editorială a a furnizorilor de servicii media audiovizuale este recunoscută și garantată de prezenta lege”.

Punctele de vedere ale CNA, ca autoritate publică autonomă sub control parlamentar, implică acordul, sub proprie semnătură, a cel puțin șase din cei 11 membri ai Consiliului.”

Radu Călin Cristea,

membru al CNA

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img