spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăExterneSCANDAL FĂRĂ PRECEDENT: Președintele Comitetului Nobel pentru Pace a fost destituit

SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT: Președintele Comitetului Nobel pentru Pace a fost destituit

-

Decizie fără precedent a Comitetului Nobel pentru Pace. Pentru prima dată în istoria organizaţiei, preşedintele a fost destituit şi retrogradat la statutul de simplu membru, transmite Digi 24.

- Reclama -

Motivul destituirii lui Thorbjørn Jagland nu a fost dezvăluit. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii care trebuia să stabilească rolul fiecărui membru al Comitetului, dar şi să treacă în revistă candidaturile pentru Nobelul din acest an.

- Advertisement -

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât fostul preşedinte îşi exprimase dorinţa de a fi reales în funcţie. El a ocupat funcţia începân din 2009. A fost o perioadă marcată de polemici, mai ales privind Nobelurile pentru pace acordate preşedintelui american Barack Obama, în 2009, şi Uniunii Europene, în 2012.

Thorbjørn Jagland a fost lider al Partidului Laburist din Norvegia, premier și ministru de externe al acestei țări, iar în prezent este la al doilea mandat de secretar general al Consiliului Europei, funcție în care a vizitat de mai multe ori și România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img