spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăExterneSCANDAL diplomatic între Suedia și Ungaria pe migranți

SCANDAL diplomatic între Suedia și Ungaria pe migranți

-

Guvernul suedez a declarat vineri că dorește să o convoace pe ambasadoarea Ungariei la Stockholm pentru a protesta împotriva refuzului țării sale de a găzdui solicitanți de azil înregistrați în Ungaria, relatează AFP.

Ministrul suedez al migrației, Morgan Johansson, a declarat pentru agenția de presă TT că Ungaria își asumă refuzul de a aplica Regulamentul Dublin, care permite trimiterea înapoi a oricărui solicitant către țara prin care a intrat în Uniunea Europeană.

- Advertisement -

„Toate țările trebuie să respecte regulile comune, în caz contrar ele nu pot fi membri. O voi convoca pe ambasadoarea ungară săptămâna viitoare și îi voi face cunoscute aceste aspecte”, a spus ministrul.

În luna iunie, Austria a protestat de asemenea împotriva acestui refuz, fără prea mare efect.

- Advertisement -

Afluxul de migranți din 2015 a pus în cauză cadrul juridic european al solicitărilor de azil, cunoscut sub numele de Regulamentul Dublin, care pune asupra anumitor țări UE, în special asupra Greciei, Italiei și Ungariei, o sarcină disproporționată.

Suedia afirmă că are circa o mie de solicitanți de azil pe care dorește să-i transfere către Ungaria, din cei peste 152.000 prezenți pe teritoriul său în așteptarea unei decizii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img