Contraexpertiza antidoping a lui Lucian Bute a ieșit de asemenea pozitivă

0
227

Contraexpertiza, analiza B a probei boxerului Lucian Bute, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie, relatează presa canadiană.

Informația a fost difuzată joi de un post de radio din Montreal, care a citat un comunicat al Comisie atletice din Columbia (SUA). Pe site-ul postului de radio a fost publicată o scrisoare prin care WBC l-ar fi anunțat pe Bute de rezultatul contraexpertizei.

Deși staff-ul fostului campion mondial IBF nu a confirmat știrea, Lucian Bute va apărea vineri într-o conferință de presă pentru a-și prezenta punctul de vedere. Boxerul originar din Galați este nemulțumit că a aflat rezultatul contraexpertizei din presă și nu direct de la Comisia atletică din Columbia sau de la WBC. Promotorul Yvon Michel susține că este vorba de o ”eroare administrativă” pentru că Lucian Bute nu a fost informat primul, înaintea mediei canadiene.

La conferința de presă, Bute va fi însoțit de Yvon Michel, consilierul său Chris Gănescu și de antrenorul său Howard Grant.