spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăActualitateScandal cu Legiunea Străină în Ucraina. Jurnalist Deutsche Welle pro ucrainean: Jafuri,...

Scandal cu Legiunea Străină în Ucraina. Jurnalist Deutsche Welle pro ucrainean: Jafuri, sex și misiuni de sinucidere

-

Acuze extrem de grave de abuz la adresa unor comandanți ai Legiunii Străine luptând în forțele armate ucrainene. Kiev Independent își demonstrează independența și probează existența libertății presei în Ucraina, publicând mărturii revoltătoare și pentru conducerea ucraineană jenante, despre presupuse abuzuri grave comise de militari străini de rang înalt, scrie pe blogul său jurnalistul Petre Iancu de la Deutsche Welle, care este pro ucrainean.

CE MAI SPUNE PETRE IANCU:

E vorba, potrivit ziarului ucrainean, de comandanți care, ca ofițerul polonez care coordonează operațiunile militare și logistica și își trimit militarii din subordine în misiuni de sinucidere, le cer soldaților și ofițerilor inferiori să jefuiască și le hărțuiesc sexual pe femeile din corpul medical. Potrivit martorilor citați, militarii abuzați s-au plâns și procuraturii ucrainene, și Parlamentului, și președintelui Zelenski, dar nu au fost audiați și nu au primit răspunsuri adecvate.

Unul din martori e un comandant de pluton brazilian, care afirmă că pățit toate fărădelegile de care e acuzat ofițerul superior polonez cu pricina. ”Problemele sunt endemice într-unul din corpurile legiunii străine, supus serviciilor secrete militare ucrainene”, afirmă publicația din Kiev, reliefând că, ”potrivit mai multor surse”, sunt în cauză mai mulți comandanți, ”care trafichează bunuri și arme furate, hărțuiesc sexual, agresează, trimit militarii (nepregătiți) în misiuni iresponsabile”. Cel de-al doilea corp al Legiunii se află sub autoritatea forțelor armate ucrainene. Capul răutăților e, după toate aparențele, un terțet corupt de ofițeri ucraineni de intelligence.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img