spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeAl Jazeera: În perioada staționării în Irak a armatei americane, aceasta a...

Al Jazeera: În perioada staționării în Irak a armatei americane, aceasta a distrus o mare cantitate de deșeuri militare ceea ce a cauzat o poluare gravă

-

În perioada staționării în Irak a armatei americane, aceasta a distrus o mare cantitate de deșeuri militare cum ar fi muniție și substanțe chimice, ceea ce a cauzat o poluare gravă în această țară, relatează Al Jazeera. Zilele acestea, președintele american, Joe Biden, a semnat un act care va furniza fonduri speciale militarilor americane afectați de poluarea din Irak. Cu toate acestea, poporul irakian care încă suferă din cauza poluării toxice și nu a primit nici scuze nici compensații financiare de la Washington.

În urmă cu 19 ani, Statele Unite ale Americii au invadat Irakul cu pretextul că deține arme de distrugere în masă. Chiar până în zilele acestea, poporul irakian este traumatizat din cauza acestui război. Potrivit Al Jazeera, acțiunile SUA au fost imorale și au încălcat Convenția internațională. Nu este prima dată când SUA au cauzat poluare gravă în alte state. Este doar o repetare a istoriei sale de a face rău, spune Radio China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img