spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăcoronavirusSârbii primesc 25 euro dacă se vaccinează

Sârbii primesc 25 euro dacă se vaccinează

-

Cetățenii sârbi care dau dovadă de responsabilitate și se imunizează împotriva covid-19 vor fi „premiați” de Guvern cu câte 25 de euro, anunță președintele Aleksandar Vucic. Până în prezent 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din UE.

- Reclama -

Guvernul sârb a promis că toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor, relatează miercuri agenţia EFE preluată de Agerpres.

Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

El a anunţat şi stabilirea obiectivului ca până la sfârşitul lunii mai cel puţin 55% dintre cei aproximativ şapte milioane de cetăţeni sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia, respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm.

Până în prezent 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană.

Preşedintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ”măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze”, dar a calificat decizia acestora drept ”iresponsabilă şi egoistă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...