spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeSârbii din Kosovo, mesaj din stradă pentru comunitatea internațională: Este destul

Sârbii din Kosovo, mesaj din stradă pentru comunitatea internațională: Este destul

-

Cu cântecul „Ovo je Srbija”, în timp ce fluturau steagurile sârbe, s-a încheiat la Kosovska Mitrovica o mare adunare a poporului sârb din nordul Republicii Kosovo, unde s-au adunat peste 10.000 de oameni.De la cea mai mare adunare din Kosovo și Metohija, sârbii adunați la Monumentul Cneazului Lazar, au spus că vor să rămână pe vetrele lor și că vor pace și stabilitate, transmite televiziunea sârbă.

- Reclama -

Președintele Listei Sârbe, Goran Rakić, a transmis că s-au adunat pentru a transmite un mesaj Pristinei și comunității internaționale într-un mod mai puternic și mai unit ca niciodată:

„Este destul. Destul de hărţuire, maltratare, şi fără drepturi a sârbilor din Kosovo şi Metohija”, a spus Rakić și a adăugat că sârbii din Kosovo și Metohia vor doar pace și vor continua să lupte pentru drepturile lor, pentru respectarea acordulului prin mijloace pașnice și democratice.

„Vreau să vă întorc public mandatele, pentru că dumneavoastră ne-ați ales pe noi, nu Pristina”, a spus Rakić sârbilor adunați, după ce sârbii din instituțiile kosovare și-au prezentat oficial demisiile.

Vicepreședintele Listei Sârbe, Igor Simić, i-a rugat pe sârbi să ridice drapelurile pentru ca toată lumea să le vadă, deoarece la Pristina se spune că nu sunt sârbi în Kosovo, că nu sunt mai mult de câțiva zeci.

De multe ori au încercat să ne spargă, dar nu au reușit, așa că nici de data aceasta nu vor reuși, a spus fostul primar al orașului Kosovska Mitrovica de Nord, Milan Radojević.

La întâlnirea din partea de nord a orașului Kosovska Mitrovica, maiorul de poliție Nenad Đurić a spus că soarta nu este în mâinile altora, ci în mâinile poporului sârb, că nu avem altă țară și că decizia pe care au luat-o este „trezirea dintr-un somn lung”.

Participanții la marea adunare națională a sârbilor din nordul Kosovo și Metohija au spus pentru Tanjug că decizia de a retrage sârbii din toate instituțiile din cauza încălcării Acordului de la Bruxelles a fost decizia corectă la momentul potrivit, deoarece, după cum au subliniat, trebuia făcut ceva pentru ca sârbii să supravieţuiască acolo.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img