spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăActualitateFranța și Germania au cerut Serbiei să recunoască Kosovo. Ministrul de externe...

Franța și Germania au cerut Serbiei să recunoască Kosovo. Ministrul de externe de la Belgrad: E inacceptabil

-

Guvernul sârb a respins sâmbătă drept „inacceptabilă” o propunere a Germaniei şi Franţei de normalizare a relaţiilor cu Kosovo care includea recunoaşterea de către Serbia a independenţei fostei sale provincii, transmite EFE conform Agerpres.

- Reclama -

„Nu ne oferă posibilitatea de a dialoga, deoarece baza de la care se porneşte (că Kosovo este independent) este inacceptabilă pentru noi”, a explicat ministrul de externe sârb Ivica Dacic, potrivit postului de radio B-92.

Consiliul Securităţii Naţionale „a concluzionat în unanimitate că această propunere este inacceptabilă”, a anunţat Dacic, care a adăugat că ţara sa îşi menţine poziţia de a nu participa la sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei.

„Nu pot să ne ceară: unu, adoptaţi sancţiuni împotriva Rusiei. Doi, permiteţi admiterea Kosovo în ONU şi în Consiliul Europei. Cine ar accepta aşa ceva?”, a subliniat el. „Nu există oferte politice, ei cred că o pot rezolva financiar, dar nici în această privinţă nu sunt generoşi, cum nu sunt nici în ceea ce priveşte intrarea (Serbiei – n.r.) în Uniunea Europeană”, a spus ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img