spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeSârbii bosniaci anunță că nu vor ca Bosnia Herțegovina să între în...

Sârbii bosniaci anunță că nu vor ca Bosnia Herțegovina să între în NATO: Ne-au bombardat de două ori, ne-au aruncat uraniu sărăcit în cap, încercând să ne distrugă civilizația

-

Republica Srpska (una dintre entitățile Bosniei și Herțegovinei (BiH, majoritar sârbă)) nu va permite integrarea Bosniei și Herțegovinei în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, a declarat președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, la o conferință de presă la Belgrad.

- Reclama -

„Republika Srpska sprijină calea europeană a Bosniei și Herțegovinei, dar nu este pregătită pentru niciun acord privind o cale către NATO. Nu există nicio dispută că noi cooperăm cu NATO, dar nu se vor lua decizii privind integrarea Bosniei și Herțegovinei în NATO”, a subliniat el.

Anterior, într-un interviu acordat TASS, Dodic a afirmat că Bosnia și Herțegovina nu are nicio șansă să se alăture NATO, deoarece Republica Srpska nu va lăsa niciodată să se întâmple acest lucru. Întrebat care sunt perspectivele aderării BiH la NATO, Dodik a spus: „Nimic. Republica Srpska nu va permite acest lucru”. „Ne-au bombardat de două ori, ne-au aruncat uraniu sărăcit în cap, încercând să ne distrugă civilizația ca parte a unui fel de experiment. De îndată ce ați menționat NATO, pentru mine, este un sinonim al uraniului sărăcit și nimic altceva”, a spus politicianul. accentuat.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img