spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei replică dură pentru Parlamentul European: Felicitările mele pentru ei. Văd...

Președintele Serbiei replică dură pentru Parlamentul European: Felicitările mele pentru ei. Văd că deja și-au bucurat țările și popoarele cu o inflație atât de mare, facturi atât de mari la energie și un număr atât de mare de instalații industriale închise

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a sfătuit Parlamentul European să se concentreze asupra problemelor legate de inflație și prețurile ridicate la energie, mai degrabă decât de rezoluții împotriva Rusiei.

- Reclama -

Întrebat la o conferință de presă de joi la Belgrad despre rezoluția Parlamentului European care descrie Rusia drept „sponsor de stat al terorismului” și îndeamnă Serbia să se alăture imediat rezoluției, Vucic a răspuns: „Suntem capabili să luăm decizii pe cont propriu și înțelegem. nevoile țării noastre destul de bine. Felicitările mele pentru ei. Văd că deja și-au bucurat țările și popoarele cu o inflație atât de mare, facturi atât de mari la energie și un număr atât de mare de instalații industriale închise. Vom continua să ascultăm tot ce ni se spune, vom arăta un mare respect, dar vom lua decizii în interesul propriului nostru popor și al statului sârb”.

Vucic a amintit că Parlamentul European a cerut, de asemenea, Serbiei să recunoască independența Kosovo și Metohija.

„Dacă introducem sancțiuni împotriva Rusiei, am fi bătuți cu aprobare pe spate, dar a doua zi vor prezenta o altă rezoluție care subliniază necesitatea recunoașterii Kosovo”, a spus el.

Parlamentul European de la Strasbourg a adoptat miercuri o rezoluție în care Rusia este menționată drept „țară care sponsorizează terorismul”. Textul documentului a fost publicat pe site-ul web al organismului consultativ. Rezoluția adoptată „recunoaște Rusia ca sponsor al terorismului și ca stat care folosește mijloace de terorism”. Rezoluțiile PE nu au forță juridică și sunt de natură consultativă, dar sunt utilizate pe scară largă în mass-media și mediul politic al UE pentru a promova și a disemina puncte de vedere politice specifice.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img