spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăActualitateSă impunem sanctiuni rusilor, pe buzunarul nostru! 

Să impunem sanctiuni rusilor, pe buzunarul nostru! 

-

de Elena Radu, avocat

- Reclama -

Să impunem sanctiuni rusilor, pe buzunarul nostru!

Agitatie mare, se pun sanctiuni rusilor in aplauzele multimii.

Ce se intampla? Rusii se repozitioneaza, rubla si-a revenit.

Razboiul continua, este alimentat, oamenii mor. Insa, nu ii pasa nimanui. Cand a contat viata oamenilor pentru decidenți?

Folosesc imaginile cu cei care au murit din vina lor, a tuturor, numai pentru a ii manipula pe cei ramasi in viata. Noi, in schimb, decontam din buzunarul nostru prostia altora. Iar efectele negative se vor vedea de la zi la zi asupra buzunarului nostru, locurilor de muncă și economiei.

Dovada că suntem afectați negativ de măsurile idioate pe care le iau?Ordonanta de urgenta pe care au adoptat-o la 06.04.2022. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind stabilirea unor măsuri de protecţie socială a angajaţilor în contextul actualei crize din Ucraina, Federaţia Rusă şi Belarus:”Salariații angajatorilor afectați de războiul din Ucraina vor beneficia de o indemnizație plătită din fonduri de la bugetul asigurărilor pentru șomaj.Prin Ordonanță de Urgență, Executivul a reglementat ca salariaţii cărora angajatorii le suspendă temporar contractul individual de muncă să beneficieze de o indemnizație de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 nr. 318/2021.Această măsură se va acorda până la 31 decembrie 2022 pentru salariații angajatorilor afectați în mod direct sau indirect de imposibilitatea efectuării de tranzacții cu operatori economici din Ucraina, Federația Rusă şi Belarus ca urmare a efectelor generate de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, precum şi pentru salariaţii angajatorilor supuşi sancţiunilor internaţionale şi care au instituite măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei. Măsura va fi suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj.”(https://gov.ro/…/nformatie-de-presa-privind-actele…)

Impactul financiar estimat pentru aplicarea noii măsuri de susținere a locurilor de muncă și de prevenire a creșterii șomajului este de aproximativ 736 milioane lei pentru anul 2022 (așa ne spune Ministerul Muncii in comunicatul lui).

Comunicatul Ministerului Muncii: https://bit.ly/35J98oy

Ordonanta trimisa la avizare la Consiliul Legislativ: http://86.105.216.122:83/MyUploadedDosarBaza/2022/0388.pdf

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img