spot_img
12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăJustitieAvocatul Silvia Uscov despre soluția în dosarul Udrea: O încălcare flagrantă a...

Avocatul Silvia Uscov despre soluția în dosarul Udrea: O încălcare flagrantă a Constituției care pune în pericol TOȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI

-

de Silvia Uscov, avocat

Pentru cei care se bucură de soluția în dosarul Elenei Udrea, având în vedere că judecătorii ICCJ au încălcat Constituția României, vă doresc să nu ajungeți în fața unui complet de judecată care să aibă același dispreț pentru legea fundamentală pe care au depus jurământul la intrarea în magistratură.

- Advertisement -

Am publicat mai multe studii pe subiectul raportului între CJUE și CCR astfel încât îmi pot permite fără niciun dubiu să spun că decizia de astăzi este o injustiție față de un cetățean, dar și o încălcare flagrantă a Constituției care pune în pericol TOȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI.

Chiar dacă nu am citit motivarea în cazul Elenei Udrea, cu greu m-ar putea surprinde ce conține, așa cum nici în cazul avocatului Robert Roșu nu m-a surprins, ambele dosare fiindu-mi cunoscute nu din presă, ci prin studiul lor ca profesionist al dreptului.

- Advertisement -

Discuția nu se poartă cu privire la vinovăția sau nevinovăția dnei Udrea deoarece în această etapă procesuală se solicitase rejudecarea apelului în fața unui complet legal constituit pentru a se respecta Decizia CCR 685/07.11.2018, iar dacă s-ar fi admis, în apel se putea chiar menține soluția condamnării acesteia. 

Deci care a fost miza respingerii contestației în anulare? Un atac al ICCJ la CCR?

Având în vedere pericolul în care ne aflăm toți, în concordanță cu ceea ce am mai scris de la pronunțarea Hotărârii CJUE din 21.12.2021, apreciez că se impune în alte dosare să se invoce excepția de neconstituționalitate a Legii nr. 13/2008 pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, publicat în Monitorul Oficial nr. 107/2008, precum și a Tratatului care face corp comun cu aceasta, în ceea ce privește art. 2 TUE, art. 4 TUE, art. 19 alin. 1 par. 2 TUE și art. 325 TFUE pentru încălcarea art. 1 alin. 3-5, art. 2, art. 11, art. 20 din Constituția României.

Mai amintesc și că, din punctul meu de vedere, decizia MCV este caducă începând cu data de 01.01.2010.

De interes devine acum ce judecători vor fi numiți la CCR odată cu expirarea mandatelor a 3 dintre judecătorii actuali: unii care vor respecta Constituția României, afirmând supremația acesteia, precum și faptul că o hotărâre CJUE nu este mai presus de o decizie CCR, sau unii care o vor încălca?

Închei spunând că avem parte de o democrație doar pe hârtie…

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img