spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăActualitateS-ar pregăti execuția șefului SIE

S-ar pregăti execuția șefului SIE

-

Surse din mediul politic afirmă că directorul serviciului de informații externe, Gabriel Vlase, urmează să fie schimbat, în contextul scandalului Schengen. Ironic ar fi să fie, în fapt, singurul sacrificat în scandalul ratării aderării țării noastre la spațiul Schengen. Vlase conduce SIE din luna iulie a anului 2018. Reamintim că USR a adresat deja ministrului de Interne o solicitare oficială să spună dacă și ce informații a primit de la SIE înaintea consiliului JAI din 8 decembrie, transmite Inpolitics.ro.

Intervievat azi de realizatorul Ionuț Cristache la Evz.play, fostul șef al SIE, generalul (r) Silviu Predoiu a declarat că decizia de neadmitere a României în Schengen putea fi anticipată. Întrebat dacă serviciile secrete și-au făcut datoria în cazul Schengen, Predoiu a răspuns:

”Știți cum ne vom da seama dacă serviciile și-au făcut sau nu și-au făcut treaba? Dacă vedem la servicii niște măsuri radicale: demiteri la nivel înalt”.

Comentînd în emisiune informația dată pe surse de Inpolitics privind demiterea lui Vase, fostul șef al spionajului a spus că ”O asemenea măsură, dacă se concretizează – că e vorba de un sacrificiu ritualic sau că e vorba de un element susținut de date concrete – ar veni să spună da, într-adevăr, serviciul nu și-a făcut treaba, ar fi un soi de explicație. (Vlase) poate să fie un țap ispășitor, dacă e singurul țap ispășitor e greșit, dar poate fi un sacrificiu ritualic ”la înțelegere”. De regulă, în lumea asta, un șef de serviciu, că e ad-interim sau că e titular, își asumă din start că poate să fie și acarul Păun, țapul ispășitor de serviciu în cazul unui eșec. E o funcție care îți revine la pachet cu alte responsabilități, ”dacă e ceva, e o chestie pe care trebuie să ți-o asumi”. Intră cumva în fișa postului. Se face pentru țară, dacă ajuți în felul ăsta”.

Predoiu a mai opinat, în aceeași emisiune, că ”SRI nu are vreo vină în eșecul Schengen, pentru că nu are competențe în exterior, conform legislației, deci a scăpat de chestiunea asta. SRI s-a achitat de aquisul Schengen, pe zona tehnică”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img