spot_img
26.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Bode: Pierderile pentru România fără Schengen depășesc 25 miliarde euro

Ministrul Bode: Pierderile pentru România fără Schengen depășesc 25 miliarde euro

-

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat că pierderile suferite de România prin faptul că nu intră în spaţiul Schengen depăşesc suma de 25 de miliarde de euro.

- Reclama -

„Costurile doar pentru Ministerul Afacerilor Interne depăşeau un miliard de euro, bani parţial din bugetul României, parţial din fonduri europene. Vorbim de capabilităţile de la frontieră, tehnică modernă, dotările, pregătirea a peste 60.000 de angajaţi ai MAI în cele două centre de pregătire Schengen de la Buzău şi de la Ploieşti. Dincolo de acest efort financiar, pierderile înregistrate de România în cei 11 ani de când îndeplineşte toate condiţiile şi nu beneficiază şi de drepturile aferente sunt incomensurabile. Am 200 de milioane de lei pierderi pe lună. Faceţi un calcul şi depăşim 25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la acest spaţiu comun”, a afirmat Lucian Bode, joi la Parlament. 

- Advertisement -

Ministrul PNL a adăugat că speră că va exista cel puţin fixarea unui calendar la reuniunea de joi a Consiliului European, astfel încât România să devină anul viitor membră a spaţiului Schengen.

„Cred într-un deznodământ fericit al reuniunii de astăzi a Consiliului European, astfel încât o recomandare către Consiliul de miniştrii să putem să o vedem astăzi, astfel încât în 2023 să fie şi un termen bine definit – în 2023 România să devină ţară membră Schengen”, a explicat Bode.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img