S-a rupt barajul care încerca să oprească deșeurile din Caraș Severin să invadeze Cerna la Orșova

0
51

Un baraj flotor din amonte de podul de la Coramnic din județul Mehedinți a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Barajul fusese montat pe râul Cerna de Administrația Bazinală de Apă Banat pentru a opri deșeurile, transmite Express de Banat.

Potrivit autorităților, în noaptea de duminică spre luni barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Acesta fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri peturile și materialul lemnos de mici dimensiuni să ajungă în aval.

Buștenii de pe râu nu pot fi colectați din barcă și vor ajunge la acumularea Porțile de Fie. Funcționarea hidrocentralei nu este pusă în pericol. Acțiunea de curățare va ține cel puțin trei zile.

O parte din deșeurile acumulate și transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier. Din acest motiv, operațiunea de curățare a râului Cerna este îngreunată.