Rușii spun că au test pentru coronovirus: Rezultatul în 40 de minute cu o rată de succes de 94%

0
76

Autorităţile ruse au anunţat luni obţinerea unui test capabil să depisteze o infecţie cu noul coronavirus în doar 40 de minute, apelând doar la echipamente standard de laborator, transmite AFP conform Agerpres.

Conform unui comunicat al Ministerului rus al Industriei, aceste teste au fost create de compania farmaceutică rusă Generium şi au fost dezvoltate de un consorţiu de societăţi medicale specializate denumit „Uniunea medico-biologică”. Precizia noului test este evaluată la peste 94%.

Agenţia publică de presă TASS, citând compania Generium, a anunţat că 16 regiuni ruse au fost aprovizionate cu aceste teste şi că, până la sfârşitul săptămânii până la 80% – 90% dintre regiuni vor fi aprovizionate cu teste, fără a se preciza ce cantităţi vor fi trimise.

Acest test „detectează ARN-ul coronavirusului”, conform ministerului. „Utilizarea acestui kit de detectare va creşte de câteva ori productivitatea laboratoarelor şi probabilitatea de a detecta o infecţie virală”, se mai precizează în comunicat.