Rușii prinși pe internet cu aparate cosmice ținute la secret

0
130

Pe internet au apărut niște date secrete privind aparatele cosmice despre care, în spațiu public, nu s-a știut nici că au fost create, nici că au fost lansate. Contactată de RIA Novosti, compania care produce unele dintre elementele componente ale acestor sateliți a confirmat veridicitatea informațiilor la care toți utilizatorii de internet au acum acces, catalogând publicarea lor drept ilegală, scrie Vești din Rusia.

”A existat o comunicare la conferință, dar care nu trebuia să iasă în spațiul public”, a explicat Serghei Lihonosov, constructor șef pe segmentul de acumulatori la întreprinderea Saturn.

Datele publicate sunt luate din prezentarea companiei Saturn – producător de baterii solare și pe acumulatori pentru aparatele cosmice autohtone. Lucrarea a fost prezentată în luna februarie, la Krasnodar.

Informația difuzată ilegal include numărul de sateliți, numele acestora, dar și cel al întreprinderilor care au realizat lucrările de construcție și testare, precum și termenele de lansare. ”Vom întreprinde demersurile care se impun împotriva celor care au publicat aceste date”, a adăugat Lihonosov.

Pe site-ul Saturn se precizează că întreprinderea intră pe lista întreprinderilor strategice ale Rusiei, care figurează printre acționarii de bază ai societăților în privința cărora Roskosmos promovează o politică unică de stat.