spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeRușii nu vor ca întâlnirea Papei cu Patriarhul Rusiei să aibă loc...

Rușii nu vor ca întâlnirea Papei cu Patriarhul Rusiei să aibă loc la Nur-Sultan

-

Papa Francisc și șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, care susține războiul din Ucraina, nu se vor întâlni luna viitoare, când ambii vor participa la o adunare a liderilor religioși în Kazahstan, a informat miercuri agenția de presă RIA, citând un înalt oficial ortodox.

Francisc, care se va afla în capitala Nur-Sultan în perioada 13-15 septembrie, pentru a participa la cel de-al VII-lea Congres al liderilor religioși, a spus în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu Patriarhul Kirill când va fi în Kazahstan. Dar mitropolitul Antonie a declarat pentru RIA că nu se pune problema ca cei doi lideri religioși să se întâlnească în marja reuniunii. „Aceasta (o întâlnire) trebuie să fie un eveniment independent, în virtutea importanței sale”, a spus Antonie, responsabil pentru relațiile externe, care a purtat discuții cu Francisc la începutul lunii august. Francisc l-a mai întâlnit pe Kirill o dată, în Cuba, în 2016. Kirill, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a fost un susținător al invaziei rușilor în Ucraina.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...