spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeRușii dau numele oficialilor din SUA și UE implicați în laboratoarele militare și biologice...

Rușii dau numele oficialilor din SUA și UE implicați în laboratoarele militare și biologice din Ucraina

-

Ministerul Apărării al Rusiei a dat publicității lista oficialilor din Statele Unite și din Uniunea Europeană care sunt implicați în realizarea programelor militare și biologice din Ucraina, informează publicația Vzgliad. 

”Cetățeanul SUA Curtis Belayach, director executiv al Centrului ucrainean pentru știință și tehnologie (STCU), s-a născut la 27 august 1968, în statul american California, a studiat la University of California. (…) Are un master în finanțe internaționale și lucrează în Ucraina din 1994”, a detaliat șeful Forțelor de apărare chimică, biologică și împotriva radiațiilor din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov, citat de TASS

- Reclama -

Președintele consiliului de administrație al STCU din partea Uniunii Europene este Eddie Arthur Meyer, din partea SUA, centrul fiind coordonat de Philip Dolliff, care ocupă, în cadrul Departamentului de Stat, funcția de consilier adjunct al secretarului pe probleme de securitate internațională și programe de neproliferare a armelor de distrugere în masă, a adăugat Kirillov. 

De menționat că, la 17 martie, Ministerul Apărării al Rusiei a publicat un document ce confirmă finanțarea de către Pentagon a proiectelor militaro-biologice din Ucraina. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a admis intenția SUA de a face din Ucraina cel mai mare proiect privind crearea de laboratoare biologice. Rusia a cerut Statelor Unite să dezvăluie urgent date referitoare la laboratoarele biologice din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img