spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeRusia va păstra în continuare controlul asupra a 60% din regiunea Herson,...

Rusia va păstra în continuare controlul asupra a 60% din regiunea Herson, inclusiv asupra coastei de-a lungul Mării Azov. Atâta timp cât trupele Moscovei controlează și fortifică malul estic al Niprului, forțele ucrainene vor avea dificultăți în a deteriora sau întrerupe canalul care transportă apă dulce către Crimeea

-

Anunțul Rusiei că a încheiat retragerea din orașul-cheie Herson și din zonele învecinate reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale războiului din ultimele luni. Herson a fost singura capitală regională ucraineană pe care forțele rusești au capturat-o de la invazia din februarie, iar retragerea trupelor ruse spre est, peste râul Nipru, cedează mari suprafețe de teren pe care Rusia le-a ocupat încă din primele zile ale războiului și pe care președintele rus, Vladimir Putin, le-a declarat oficial teritoriu rusesc în urmă cu doar cinci săptămâni.

- Reclama -

Vineri a fost distrus podul principal peste Nipru, care leagă orașul Herson de partea de est a regiunii, ceea ce face mult mai dificilă orice încercare a ucrainenilor de a-i urmări pe rușii care fug pe râu.

În ciuda retragerii, Rusia va păstra în continuare controlul asupra a 60% din regiunea Herson, inclusiv asupra coastei de-a lungul Mării Azov. Atâta timp cât trupele Moscovei controlează și fortifică malul estic al Niprului, forțele ucrainene vor avea dificultăți în a deteriora sau întrerupe canalul care transportă apă dulce către Crimeea, spune CNN.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img