spot_img
-0.4 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAnalizeRusia: Ucrainenii și-au bombardat singuri capitala Kiev „din cauza lipsei de coordonare...

Rusia: Ucrainenii și-au bombardat singuri capitala Kiev „din cauza lipsei de coordonare între sistemele antiaeriene”

-

Ministerul Apărării de la Moscova susţine că nu Rusia, ci Ucraina este de vină pentru lovitura de rachetă de duminică dimineaţă asupra unui bloc de locuinţe din Kiev. Potrivit Moscovei, o rachetă antiaeriană ucraineană Buk ar fi interceptat eronat o altă rachetă antiaeriană, de tipul S-300, lansată tot de ucraineni, care ar fi căzut apoi peste respectiva clădire din centrul capitalei Kiev.

- Reclama -

Rachete ruseşti au lovit în weekend capitala ucraineană pentru prima dată după câteva săptămâni. Autorităţile de la Kiev au anunţat că au fost afectate un bloc de locuinţe şi un loc de joacă de lângă o grădiniţă.

Ministerul rus al apărării a comunicat că ţinta asupra căreia au fost lansate patru rachete era o fabrică de armament, însă sistemul de apărare antirachetă ucrainean Buk a interceptat în mod eronat o rachetă antiaeriană S-300 lansată tot de ucraineni, care a căzut pe o clădire rezidenţială „din cauza lipsei de coordonare între sistemele antiaeriene”.

„Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete ruseşti de înaltă precizie cu arme antiaeriene staţionate în oraş”, arată comunicatul de la Moscova.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img