Rusia pregătește Securitatea palestiniană

0
103

Conform unui raport al Canalului 12 al televiziunii israeliene, personalul de securitate al Autorității Palestiniene (AP) urmează o pregătire militară regulată în Rusia din 2015, de la antrenamente de infanterie sau corpuri blindate, până la gradul de ofițeri, în special în domeniul aviației și pilotarea elicopterului, transmite agenția de presă israeliană de știri Anima News.

Conform acestei surse, palestinienii și-au câștigat galoanele în cele mai prestigioase academii militare din Rusia, cum ar fi Școala superioară de comandă din Moscova (pregătirea ofițerilor superiori), Înaltul comandament militar Novosibirsk, Academia Forțele Aeriene din Voronezh, Înalta școală de aviație militară din Krasnodar, Institutul de Artilerie Panzer etc.
Ministerul rus al Apărării nu dezvăluie nicio informație despre „armata palestiniană”, dar documente, inclusiv unul publicat în august 2015, au dezvăluit că Liceul Comandamentului Militar Novosibirsk a pregătit cadeți din cadrul AP – „Viitori comandanți de informații și unități de puști motorizate”.
Solicitați de canal 12, oficialii de securitate israelieni au refuzat să comenteze, chiar sub condiția anonimatului.
În Rusia nu a fost publicată nicio informație oficială cu privire la intențiile sau obiectivele unei astfel de asistențe acordate Autorității Palestiniene.
Poate însă că pe termen lung, rușii consideră un posibil stat palestinian independent ca un posibil punct strategic în regiune față de Statele Unite și țările occidentale, la fel ca în Siria sau Libia.