spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeRusia, nervoasă după atacurile turce în Siria: INACCEPTABIL

Rusia, nervoasă după atacurile turce în Siria: INACCEPTABIL

-

Ministerul rus de Externe a apreciat miercuri „inacceptabile” loviturile turce împotriva forțelor kurde din Siria și a îndemnat „toate părțile să dea dovadă de reținere”, transmite AFP.

Aceste raiduri „suscită cea mai mare îngrijorare la Moscova”, a subliniat ministerul.

- Advertisement -

Raidurile aeriene turce lansate marți împotriva forțelor kurde din nord-estul Siriei au făcut 28 de morți, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în timp ce Ankara a anunțat 70 de morți.

Loviturile turce au vizat „forțele kurde care în realitate se opun grupărilor teroriste de pe teren și în primul rând SI”, Stat Islamic, a adăugat ministerul într-un comunicat.

- Advertisement -

„Considerăm asemenea acțiuni ca inacceptabile și mergând împotriva principiilor fundamentale ale relațiilor internaționale”, a subliniat diplomația rusă care a îndemnat „toate părțile să dea dovadă de reținere”.

Unitățile de Protecție ale Poporului Kurd (YPG) au anunțat marți că 20 de luptători kurzi au fost uciși și 18 răniți.

Siria, al cărei principal aliat este Rusia, a condamnat aceste lovituri. Statele Unite, care conduc o coaliție internațională luptând împotriva grupării Stat Islamic (SI) în Irak și Siria, și-au exprimat „profunda preocupare” după bombardamentele turce. Washingtonul a reproșat Ankarei că a acționat fără să se coordoneze cu coaliția, reamintește AFP.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img