spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeRusia mută în Muntenegru

Rusia mută în Muntenegru

-

Parlamentul din Muntenegru, ţară aflată într-o criză politică, l-a însărcinat joi pe fostul diplomat Miodrag Lekic să formeze un nou guvern, în pofida refuzului preşedintelui Milo Djukanovic din septembrie de a aproba numirea sa, informează AFP conform Agerpres.

Guvernul anterior, pro-occidental, a fost supus în august unei moţiuni de cenzură.

- Advertisement -

Miodrag Lekic, în vârstă de 75 de ani, fost diplomat şi deputat de centru-dreapta, ministru de externe la începutul anilor 1990, este susţinut de un grup de partide conduse de Frontul Democrat, o formaţiune pro-rusă.

Preşedintele Milo Djukanovic, al cărui Partid Democrat al Socialiştilor (DPS) şi aliaţii săi au pierdut majoritatea în 2020 după trei decenii la putere, i-a refuzat candidatura în septembrie şi a cerut alegeri legislative anticipate. Preşedinta parlamentului, Danijela Djurovic, a afirmat însă joi că o nouă lege care reduce competenţele preşedintelui permite acum parlamentului să-i încredinţeze formarea guvernului. Numirea lui Miodrag Lekic a fost aprobată de 41 din totalul de 81 de deputaţi, şedinţa fiind boicotată de opoziţie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img